GÜNDEM

IŞİD SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ…

Kobanê’ye ve Berx Botan’a yönelik gerçekleşen IŞİD saldırıları, Batman’da protesto edildi.

IŞİD SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ…
26-06-2015 22:15
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il teşkilatları, Suriye’nin Kobanê kentinde ve Berx Botan bölgesinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Dün gerçekleşen Eyleme Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Candemir ve Songül Korkmaz ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Belediye binası önünde bir araya gelen kalabalık grup, pankart ve afişler eşliğinde yürüyüşe geçti. Kadınların ön safta yer aldığı yürüyüş, Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde sona erdi. Basın açıklamasından önce konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, IŞİD’e verilen desteğin kesilmesi için AK Parti Hükümetine seslendi.

Basın metnini okuyan HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ise “Kobanê’deki saldırılar, AK Parti’nin DAİŞ’i örgütlemesi, koruması ve lojistik desteği ile gerçekleşmiştir. Tarihi Kobanê direnişi ve zaferinin ardından gelen 7 Haziran seçiminin zaferinin hazmedilememesinden dolayı AKP’nin başlattığı intikam hareketidir” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasından sonra grup, dağıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?