GÜNDEM

“IŞİD, SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

“IŞİD, SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

“IŞİD, SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”
22-07-2014 20:18
Google News

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çiçek, IŞİD’in saldırıları ile ilgili genel merkez adına yazılı açıklama yaptı...

Açıklamasında Suriye’nin Kobane bölgesinde yaşanan vahşete değinen Çiçek “Irak’ın ikinci büyük şehri Musul’un IŞİD adlı örgüt tarafından ele geçirilmesi, ardından Türkiye Musul Konsolosluğunun işgal edilerek konsolosluk çalışanları ve ailelerinin rehin alınması ve yine aynı örgütün Rojava’da öteden beri devam eden saldırı, cinayet ve işgal girişimleri, uluslararası egemen güçlerin Ortadoğu politikalarının kötü bir sonucu olduğu gibi etnik ve mezhepsel çatışma ve ayrışmaya yatırım yapan ülkelerin de başarısıdır” dedi.

IŞİD, TÜM HALKLAR İÇİN TEHDİTTİR”

Avukat Murat Çiçek, açıklamasında “Mazlumder olarak Rojava’da tarihten beri kendi topraklarında yaşamakta olan ve civardaki çatışmalardan kaçanlara sığınak olan Kürtlere silah doğrultan, masum insanlara karşı her türlü pervasızca saldırıda bulunan IŞİD adlı taşeron örgütü kınıyoruz. Rojava’da, Irak’ta ve bütün bölge üzerinde kaos ortamını tesis eden, işgalci ülkelerin çıkarlarıyla birlikte hareket eden tüm güçleri uyarıyoruz. Aksi halde bu ateşin, ateşi yakanları da kavuracağı hususunu tekrar hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete