EĞİTİM

‘İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ BATMAN’ SLOGANIYLA YOLA ÇIKAN

Turgut Önal, Başkan adaylığını açıkladı

‘İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ BATMAN’ SLOGANIYLA YOLA ÇIKAN
12-09-2017 00:21
Google News

Bahçeşehir Batman Koleji Sahibi Turgut Önal, 7 Ekim’de yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri için Başkan Adaylığını açıkladı.

ODA, PROFESYONEL BİR ŞİRKET GİBİ YÖNETİLMELİ

“İşimiz Gücümüz Batman” şiarı ile seçim çalışmalarının startını veren Önal, yönetimi ile birlikte gerçekleştirmeyi planladığı projeleri deklere etti. Mevzuatın verdiği imkan ve yetkileri, BATSO’yu daha ileriye taşımak için kullanılması gerektiğini belirten Önal “Kentle ilgili plan kapsamında, hedefler ortaya konmalı ve BATSO, bu kentin bir adım önünde yer almalı. Batmanımızda kent kültürünün, kimliğinin olmamasından dolayı şehirleşme, imar sorunu, üniversitenin yeri, tarım alanları, DDY, TP’nin durumu, Ulaşım gibi ciddi sorunlar var. Ben üç kuşak TP ile büyüyen, dolayısıyla kentle büyüyen bir aileden geliyorum. Bu kentin sorunlarını iyi biliyorum. Herkes yıllardır Batman’ın sahipsizliğini dile getirir. Kent kültürü olmadığı için bu kentin akıl, vicdanı olacak dinamikler yok. Planlı ve kolektif çalışma yapılmadığından bir yere varılamıyor. Tam da BATSO bunu yapmalı. Kentin aklı, hafızası ve vicdanı olmalı. Bunun içinde Sanayi ve Ticaret olmasının işi bilen kent ile ilgili kaygıları olan plan ve projesi olan iş adamları tarafından yönetilmeli. Oda, profesyonel bir şirket gibi yönetilmeli, kent için katma değer yaratmalı” dedi.

ODA, ŞEFFAF OLMALI

Önal, odanın şeffaf, hesap verilebilir, yatay yönetilen bir hal alması için Özel Kalem, Bilgi Edinme, Bilgi İşlem, Proje Birimi, Kalite Yönetim Temsil, Basın ve Halkla İlişkiler, Üye Takip Birim gibi birimler kurmayı planladıklarını söyledi. Seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Adayı Önal, önümüzdeki günlerde yol arkadaşları ile birlikte projelerini açıklayacaklarını belirtti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
heybet ışık
heybet ışık 2 yıl önce
saygı ve selam ile gönülden desteklerimi sunuyorum
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete