SİYASET

“İSİPAB, KENDİNİ SORGULAMALI”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB)’nin 4 üyesinden biri olarak İslam Ülkelerinde temaslarda bulundu.

“İSİPAB, KENDİNİ SORGULAMALI”
23-01-2018 21:14
Google News

Temaslarına ilişkin bilgi veren Aslan “HDP, ilk defa bu komisyona üye verme hakkı kazandı. İSİPAB, 54 İslam Ülkesinden oluşuyor. Ama aralarındaki birlik, gerçek manada kurulamıyor. Kaç yıldır kurulmasına rağmen, henüz somut ve olumlu adım atılmamıştır. Maalesef bu tür toplantılarda halklara rağmen devletlerin çıkarları konuşuluyor. Bu 54 İslam Ülkesi, biz halklarımıza nasıl daha adil oluruz, biz halklarımızı nasıl daha ileri bir adıma taşıyabiliriz, bunu tartışmalıydı. Ama maalesef herkes, kendi devletinin bekasını düşünüyor. Tabi öyle olunca işin içinden çıkılmıyor, sorunlar derinleşiyor” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİNDE ADALET YOK”

54 İslam Ülkesinden birinde dahi AİHM tarzı yüksek İslam İnsan Hakları Mahkemesi olmadığına dikkat çeken Aslan “İstisnasız, hiçbir İslam Ülkesinde adalet yoktur. Zülüm, diz boyudur. Kendi ülke vatandaşları, uluslar arası mahkemelere başvuruyor. Bu yüzden bu oluşumlar, kendini sorgulamalı. Eğer bu ittifaklar, biz Müslümanlık gereği bir aradayız diyorlarsa, biz Kuran’a, Allah’a tabiyiz diyorlarsa o zaman kendi vatandaşlarını başkalarının adaletine muhtaç ettirmemelidir. Eğer ettiriyorlarsa, tüm icraatları boştur. Eğer adalet noktasında, kendi vatandaşları, kendi adalelerini güvenmeyip, uluslar arası üst mahkemelere başvuruyorsa, bu ittifak, ittifaka hizmet etmez, itilafa, adaletsizliğe, zulme hizmet der. İlk önce adaleti kendi ülkelerinde tesis etsinler. Bunu görmeyip, Kudüs’ü, Filistin’i kurtaracağız demeleri, boş bir iddiadır. Çünkü kendi coğrafyandaki adaleti sağlayamıyorsan, sen bu insanlara huzuru vaat edemiyorsan, başka coğrafyalara adalet götürmen imkânsızdır. İnşallah bu oluşumlar bir an önce hakikatin farkına varırlar” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete