SPOR

İskenderun'daki Karate Antrenörü Depremzede Çocuklara Eğitim Veriyor

Ümit Arslan isimli karate antrenörü, İskenderun'daki depremzede çocuklara gönüllü olarak karate eğitimi veriyor.

İskenderun'daki Karate Antrenörü Depremzede Çocuklara Eğitim Veriyor
18-03-2024 12:09
Google News

İskenderun ilçesinde karate antrenörlüğü yapan Ümit Arslan, gündüzleri konteyner kentte idarecilik görevini üstlenirken akşamları da depremzedeleri karate ile buluşturuyor.

6 Şubat 2023'teki depremin ardından afetzedelere yardım etmek amacıyla harekete geçen Arslan, Üsküdar Konteyner Kent'te müdür yardımcısı olarak görevlendirildi. Buradaki çocuklara spor yapma imkanı sunmak adına Ümit Arslan, Sakarya Kapalı Spor Salonu'nda haftada 3 gün ücretsiz karate kursları düzenliyor. Arslan, çocukların psikolojilerini rahatlatmak ve sosyalleşmelerine yardımcı olmak amacıyla bu kursları düzenlediğini belirtiyor.

Gelecekte turnuvalarda başarılı olabilecek genç sporcular yetiştirmeyi hedefleyen Arslan, çocukların potansiyellerine inanıyor ve onları Türkiye şampiyonasına hazırlamayı planlıyor. Kursa katılan çocuklar da karate ile ilgili hayaller kuruyor.

Doğukan Kartal, ileride turnuvalarda derece almayı hedeflerken Muzaffer Efe Gündüz ve Ecrin Su Yalgın da Türkiye ve dünya şampiyonalarında başarılı olmayı arzuluyor. Ecrin Su Yalgın, deprem nedeniyle ara verdiği karate eğitimine tekrar başlayarak spora olan sevgisini yeniden keşfettiğini belirtiyor. Ümit Arslan'ın çabaları, depremzede çocukların hayatına sporun pozitif etkilerini taşıyor ve onlara gelecek için umut veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete