EKONOMİ

İŞKUR’DA İŞBAŞI PROGRAMI BAŞLADI

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Trikotek Tekstil işbirliği ile açılan 50 kişilik İŞBAŞI Eğitim programı imza töreninde aşı olma çağrısı yaptı.

İŞKUR’DA İŞBAŞI PROGRAMI BAŞLADI
05-09-2021 21:55
BATMAN
Google News

50 GENÇ, 6 AY BOYUNCA HEM MESLEK ÖĞRENECEK HEM İSTİHDAM EDİLECEK

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, kurum hizmetleri ve aşı konusunda açıklamalarda bulunurken “İŞKUR olarak istihdamı artırma ve geliştirme amacıyla işverenlere ve çalışanlara destek vermeye devam ediyoruz. Bugün Trikotek Tekstil Firması ile işbirliği yaprak 50 kişilik İŞBAŞI Eğitim Programı başlatıyoruz. 50 gencimiz daha kurumumuz aracılığı ile 6 ay boyunca hem meslek edinmiş olacak hem de istihdam edilecektir. İlimizdeki işgücü piyasasına baktığımızda çok farklı sektörlerde istihdam olanaklarının yaratıldığını görüyoruz. Özellikle sayısı 300’ü bulan tekstil atölyelerinde 20 Bin yakın vatandaşımızın istihdam edilmesi şehrimize muazzam bir katkı sağlamaktadır. İŞKUR olarak bu sektörde hizmet veren firmalarımızın gelişmesini, büyümesini ve kurumsallaşmasını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Başta tekstil sektörü olmak üze pek çok sektörde faklı kademelerdeki eleman ihtiyaçları atıyor. Özellikle genç işsizlerimizin İŞBAŞI Eğitimlerimiz, Meslek Edindirme Kurslarımız ve istihdam hizmetlerimizden faydalanmalarını istiyor ve bunun için çaba gösteriyoruz. Gençlerimize çağrımız kendi mesleklerinde veya yeni meslek edinerek istihdama dahil olmak için çaba sarf etmelerini tüm ilanlarımızı dikkatle takip etmelerini istiyoruz” dedi.

SIKI DENETİMLER YAPILIYOR

Binlerce kişinin istihdam edildiği bir sektörde bazı aksaklıkların ve kötü niyetli kişilerin olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Eviz “Gerek aksaklıkların giderilmesi gerekse sektöre ve istihdama zarar veren kişilerin tespit edilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla Sayın Valimizin başkanlığında toplanan İl İstihdam Kurulumuz tarafından 9 gruptan oluşan denetim ekiplerimiz tüm işyerlerini denetleyerek hem rehberlik hem tespit ve yaptırım işlemi gerçekleştirmektedir” dedi.

İŞ ARAYANLARA AŞI ÇAĞRISI

Eviz, iş arayanlara aşı çağrısı yaparak “İşgücü piyasasının bu dönemde dikkat ettiği en önemli hususlardan birinin de aşı yaptırmak olduğunu görüyoruz. Bu nedenle tüm iş arayan vatandaşlarımızın başta kendi sağlıkları için aynı zamanda daha kolay istihdam edilmeleri için aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete