GÜNDEM

İŞKUR’DAN BÜYÜK İSTİHDAM ATAĞI

Normalleşme sürecinde istihdamı arttırmaya ve işsizlikle mücadele etmeye dönük harekete geçen Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, ilimizde istihdamın, iş/aş kapısının ana sektörü olan OSB Tekstil İşverenleriyle son bir haftada yaptığı işbirliği çalışmalarında 662 kişilik istihdam 27 istihdam garantili proje hayata geçirdi.

İŞKUR’DAN BÜYÜK İSTİHDAM ATAĞI
26-07-2020 17:43
Google News

 

TEKSTİLCİLERLE SÖZLEŞME İMZALANDI
Batman İŞKUR İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, tekstil başta olmak üzere yalıtım, inşaat, gıda sektörleriyle işbirliği yapılarak pandemiye rağmen istihdam çalışmaları yürütülüyor. Bu alanda 662 kişilik istihdam garantili İŞBAŞI Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Kursları projeleri Sözleşme İmza Töreni düzenlendi. Organize Sanayi Bölgemizde Azya Tekstilin önünde gerçekleşen tören 30 yakın firma temsilcisi katıldı.

AMACIMIZ İSTİHDAMI ARTTIRMAK
İmza töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz “İŞKUR her zaman işverenimizin ve çalışanımızın yanındadır. İlimizde tekstil sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerle istihdamın korunması ve artırılması çalışmalarımız devam ediyor. İmzalanan projelerle bir haftalık işbirliği kapsamında 27 firmamızda 662 kişi işbaşı yapacak. Böylece hızla gelişen sektörlere nitelikli ve deneyimli işgücü kazandırılacak. Pandemi dönemi Mart-Temmuz aylarında İstihdam Kalkanı desteği kapsamında İşsizlik Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret desteği aracılığı ile işverenlerimize ve çalışanlarımıza 56 Milyon TL destek sağlandı. Ayrıca Aktif İşgücü programlarımız dâhil olmak üzere 2019 Ocak ayından bu yana 211 Milyon TL kaynak ile Batman’da işsizlik ile mücadele ve istihdamı, üretimi artırma gayreti içindeyiz. Batman için hiçbir zaman bu kadar büyük bir bütçe istihdam için kullanılmamış olup İŞKUR bu manada büyük bir başarıya imza atmıştır” dedi.

ÇALIŞMA BARIŞINI VE YATIRIMCIYI ÖNEMSİYORUZ
Batman’ın, son 8 yılda özellikle tekstil sektörü ve yan sanayisi olmak üzere birçok yatırımın cazibesi konumunda olduğunu belirten Eviz “Emek yoğun sektörler, işsizlikle mücadelenin ana unsuru oldu. Bu manada ilimize gelmek isteyen her yatırımcıyı önemsiyoruz. Teşvik ve İŞKUR destekleriyle son on yılda bugüne kadar 250’ye yakın büyük işletmeyi Batman’a kazandırdık. Bu işletmeler, ilimizin sosyo-ekonomik dengeleri ve işsizliği azaltma açısından kalkınmanın temel lokomotifidir. İŞKUR olarak, tekstil sektörü başta olmak üzere bu sektörlerde çalışanlar ile işverenler olarak çalışma barışını önemsiyoruz. İşletmelerimiz büyüdükçe, güçlendikçe çalışanlarımızın da refah düzeyi artmış olacak. Tüm dünyada etkili olan insan sağlığına, üretime, sosyal hayata ciddi zarar veren bir pandemi sürecinden geçtik, geçiyoruz. Yeni normalleşme süreciyle birlikte işverenlerimiz bir taraftan üretim yaparken diğer taraftan İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine önem vermesi gerekmektedir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete