GÜNDEM

İŞKUR MÜDÜRÜ’NDEN CEZA UYARISI

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası ve ücretsiz izinde olup devlet desteğinden faydalanan veya faydalanacak vatandaşlar ile ilgili uyarıda bulundu.

İŞKUR MÜDÜRÜ’NDEN CEZA UYARISI
13-04-2020 17:53
Google News

 

Müdür Eviz “Virüs salgını nedeniyle pek çok işletmemiz faaliyetlerine geçici veya kısmi ara verdi. Vatandaşların ve işverenlerimizin maddi kayıplarını önlemek ve gerekli desteği sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğümüz, Kısa çalışma Ödeneği başlattı. İl Müdürlüğümüz, yüzlerce kısa çalışma ödeneği işlemlerini gerçekleştirmiştir. Temel hedefimiz hem işverenlerimize hem çalışan vatandaşlarımıza maddi destek sağlanarak bu sancılı sürecin en az kayıpla ve sağlıklı şekilde atlatılmasıdır” dedi.

DESTEKLERİ TAKİP EDİYORUZ
Müdür Eviz, yapılan desteklerin uygun kullanılıp kullanılmadığı da takip ettiklerini belirterek “Kısa çalışma ödeneği veya işsizlik sigortasından faydalandığı halde iş akdinin olduğu işyeri veya başka bir işyerinde kesinlikle çalışamazlar. Denetimlerde bu destek ve ödemeleri alan ve suiistimal tespit edilen kişilere yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınarak haklarında idari ve cezai tahkikat başlatılmaktadır. Ayrıca bu kapsamda işçi çalıştıran işverenler hakkında da kayıt dışı işçi çalıştırması nedeniyle idari ve cezai işlem uygulanmaktadır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete