EKONOMİ

İŞKUR, TEKSTİLCİLERLE BULUŞTU

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, tekstil sektörü ile istişare toplantısı düzenledi.

İŞKUR, TEKSTİLCİLERLE BULUŞTU
07-10-2021 17:39
07-10-2021 18:14
BATMAN
Google News

Batman’da hizmet veren sektör temsilcileri ile bir araya gelen İŞKUR yetkilileri İŞKUR’un sağladığı destek ve programlar hakkında bilgilendirme yaptı.

TEKSTİLDEN 30 BİNİ AŞKIN İNSAN EKMEK YİYOR

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan programda konuşan İŞKUR Müdürü Besim Eviz “2012 yılında Batman’da tekstil sektöründe 650 kişi çalışıyordu, bugün ise resmi kayıtlara göre 30 bin insan çalışıyor. Yatırımcıların devletin verdiği teşviklerle İŞKUR’un cansiparene bir şekilde kendini ortaya koyarak verimli çalışmaları ile bugün bu sektör istihdamında can simidi oldu. Biz işverenimiz ve yatırımcımızın ayağına kırmızı halı sereceğiz ve bu memlekete gerek yerli gerek de ulusal düzeydeki işverenlerimiz gelip Batman’da yatırım yapacak. Çünkü devletin verdiği imkânlar, teşvikler ve İŞKUR’un eğitim destekleri ve nitelikli iş gücü yetiştirme çalışmaları burada maksimum düzeyde kullanılacak ve bu kaynaklar seferber edilecek. Hamdolsun bugün bu salonda 200’ün üzerinde işverenimiz var. Tekstil sektöründe 260’ın üzerinde işveren var. Çevre ilçelerden bile Batman’da tekstil sektöründe çalışmaya gelenler var ve bu sektörde çalışanlar var. Batman bu manada artık kalıbına sığmıyor. Batman bölgesel anlamda da sektörün merkezidir ve bu sektör gelecekte de çok güçlü olacaktır. Bu sektör sosyoekonomik açısından bir dermandır. Binlerce genç kızımız evinde oturacağına bugün üretimde çalışıyor” dedi.

“SEKTÖR BATMAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantıda konuşan Tekstil Sanayici İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk ise “Tekstil, bütün şehrin döngüsüne etki ediyor. Sektör Batman için bir nimettir. Herkesin bu bilinçle bu sektöre destek vermesi gerekir. Tekstil uyuşturucudan tutun hırsızlığa kadar kadın cinayetlerinden tutun insanların ekonomik özgürlüğüne kadar, çok geniş bir alana etki eden bir sektördür” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete