EKONOMİ

İŞKUR, yeni mevzuatı anlattı

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, yenilenen İŞKUR mevzuatı nedeniyle Batman’ da hizmet veren İşverenlere yönelik Mevzuat Revizyon Eğitim Semineri düzenledi.

İŞKUR, yeni mevzuatı anlattı
18-05-2022 09:01
18-05-2022 11:40
BATMAN
Google News

Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Meslek Edindirme Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Seminere İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk, işveren ve işveren temsilcileri ve muhasebeciler katıldı.

“MEVZUAT DEĞİKLİĞİNE AYAK UYDURUMAYANLAR BEDEL ÖDEYECEK”

Seminerde konuşan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz “İŞKUR, Batman'da yatırımcılarımızla, işverenlerimizle, STK'larımızla ve kolektif akıl şeklinde hareket ederek iş birliği çalışmalarını önemsiyor. Devletin kamu tarafı ve özel sektörün kanadını birleştirerek kalkınmada, istihdamda adeta son 10 yılda uçtuk. Bu uçuşu daha profesyonel ve kurumsallaştırmak için gayretlerimiz devam ediyor. Şimdi köklü bir değişiklik gerçekleşti. En ufak bir dikkatsizliğiniz, hatanız işvereninize ve size çok pahalıya mal olabilir. Çünkü mevzuata ayak uyduramayanlar bedel ödeyecekler” dedi.

“YENİ YÖNETMELİK MALİ YAPTIRIM GETİRDİ”

Eğitim Seminerinde konuşan İŞKUR İş Ve Meslek Danışmanı Adnan Çiftçioğlu “Mevzuat genel olarak değişti. Daha önce en az 2 tane sigortalısı olan iş yerleri programa başvururken şimdi şuan yeni yönetmeliğimizle beraber en az 5 tane sigortalısı olan iş yerleri bu programa başvuru yapabiliyor. Daha önce başlangıç itibariyle biz iş yerlerinin çalışan sayılarını hesaplarken, şuan son 6 aylık sigortalı çalışan sayılarını hesaplıyoruz” diyerek yeni mevzuatın detaylarını anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
31 Mart Yerel Seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Mart 2024 e-gazete