GÜNDEM

ISLAH PROJESİ ONAYLANDI

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü’nden talep ettikleri Batman Çayı Islahının 2. Kısım Projesinin ihalesinin Bakanlık tarafından onaylandığını duyurdu.

ISLAH PROJESİ ONAYLANDI
09-02-2021 17:53
Google News

 

KEŞİF BEDELİ 50 MİLYON TL
Vekil Özdemir “Tarım ve Orman Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Batman Çayı ıslahı projesinin 2. Kısmı için çalışmalara başlanmasını talep etmiştik. Bakanlık tarafından tarafımıza yapılan bilgilendirmede keşif bedeli 50 Milyon TL olan Batman Çayı ıslahı projesinin 2. Kısım çalışmaları için ihale izninin onaylandığı ve ihalenin bu yıl içerisinde yapılacağı belirtilmiştir.
4 ila 9. kilometrelik 1. kısımda eksik kalan korkulukların 2. kısım çalışmaları tamamlanacak. sağ ve sol sahilde yaz ve kış korkuluğu olmak üzere toplamda 20 kilometrelik korkuluk yapılacak. Ayrıca 9 ila 11. kilometreler arasında taş tahkimatı ve dolgu işleri yapılacak” dedi.

2 BİN HEKTARLIK ALAN, TAŞKINLARDAN KORUNACAK
Özdemir, Batman Çayı ıslahının tamamlanması ile 2 bin hektarlık alanın taşkınlardan korunacağını ve yapılacak rekreasyon çalışmasıyla o bölgede ilimize mesire alanı ve yeşil kuşak kazandırılacağını ifade etti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete