GÜNDEM

“İSLAM’DA ÇEVRE HUKUKU” PANELİ YARIN…

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajda, vatandaşlara çevreye karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

“İSLAM’DA ÇEVRE HUKUKU” PANELİ YARIN…
04-06-2017 21:36
Google News

PANELE TÜM BATMANLILAR DAVET EDİLDİ

Sürdürebilir, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın, ancak kirletilmemiş bir doğa ile mümkün olduğunu savunan Dernek Başkanı Recep Kavuş, 16 yıldır bu alanda mücadele verdiklerini hatırlattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre sorunlarının, doğa ve insan sağlığı üzerinde yarattığı tahribatlara dikkat çekeceklerini açıklayan Kavuş “5 Haziran Çevre Günü, çevre sorunlarının yarattığı tehlikelere dikkat çekmek ve çevre bilincinin oluşmasını sağlamak için önemli bir gündür. Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle yarın saat 17.00’de Atlıhan park Otelde, İslam’da Çevre Hukuku konulu panel düzenleyeceğiz. Derneğimizin Eski Başkanları Dr. Nuri Kaya ve Hasan Argunağa’nın konuşmacı olarak katılacağı konferansa tüm duyarlı hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ARTIK DUR DEMEK GEREKİYOR”

Aşırı tüketim ve artan nüfus ile birlikte insan eliyle doğanın kirletildiği ve ekolojik dengenin bozulduğunu ifade eden Kavuş “Günümüzde tüm dünyada ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliğine artık dur demek gerekir. Her şeyden önce sanayileşme ve kentleşme adı altında yok edilen doğal ve yeşil alanlarımızı sahiplenmeliyiz. Çevreyi korumak sadece sivil toplum örgütleri, basın kuruluşlarının, gönüllülerin görevi değil, hepimizin vazifesidir.

Gün, toprağımıza, suyumuza, havamıza, yeşil alanlarımıza sahip çıkma günüdür” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete