TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İsrail'e suç duyurusu

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İsrail'e suç duyurusu
26-10-2023 01:00
25-10-2023 16:20
BATMAN
Google News

Adliye önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan avukat Mahmut Aytekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıllardır sürdüğünü belirtti.

Aytekin, şunları kaydetti: "İsrail bunun da ötesinde işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulamış, birkaç yılda bir gerçekleştirilen ve sistematik hale gelen bombardımanla Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir. İşgalci İsrail güçleri silahsız ve savunmasız Gazze halkını havadan ve karadan hedef gözetmeksizin bombalamaya başlamıştır. Bu süreçte İsrail hiçbir hedef gözetmeksizin okul, cami ve hastane gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiştir. İsrail fosfor bombası kullanmak suretiyle açık ve inkar edilemez bir savaş suçu işlemiştir." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete