GÜNDEM

İŞSİZ VATANDAŞLAR İŞ KUR’A AKIN ETTİ

Yoksulluk ve işsizliğin tırmanışta olduğu Batman’da, 2 bin kişinin İş Kur tarafından istihdam edileceğini duyan işsiz vatandaşlar, kurumun Kültür Mahallesi’nde bulunan hizmet binasına akın etti.

İŞSİZ VATANDAŞLAR İŞ KUR’A AKIN ETTİ
02-10-2015 20:16
Google News

İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, toplum yararına çalıştırma programı kapsamında 2 bin kişiyi istihdam edeceklerini, bu kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kentteki çeşitli kurumlarda çalıştırılacağını açıkladı. Eviz’in açıklamaları, iş arayan vatandaşları umutlandırdı. Sabahın erken saatlerinde kurum binasına gelen binlerce vatandaş, iş başvurusunu gerçekleştirebilmek için saatlerce sıra bekledi.

8 AY SÜREYLE ÇALIŞTIRILACAKLAR

Konuya ilişkin açıklama yapan İş ve Meslek Danışmanı Şehmus Aslan “Şehir merkezine 1450, Sason’a 216, Kozluk’a 385, Hasankeyf’e 6, Gercüş’e 100 işçi alınacak. Bu kişiler Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük gibi çeşitli kurumlarda 8 ay süreyle çalıştırılacaktır” dedi.

“56 YAŞINDAYIM, İŞ İSTİYORUM”

İş başvurusu yapabilmek için kuruma gelen 56 yaşındaki Mahmut Toptemiş ise “Çocuklarıma bakabilmek için iş istiyorum. Ne iş olsa yaparım. Bu haberi duyunca fırsatı kaçırmak istemedim. İnşallah bu fırsat bana verilir” ifadelerini kullandı. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete