SİYASET

“İşsizliğe karşı acil adımlar atılmalı”

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Siirt'teki basın mensuplarıyla bir araya geldi, Türkiye'nin önemli konuları üzerinde değerlendirmeler yaptı.

“İşsizliğe karşı acil adımlar atılmalı”
07-09-2023 15:00
07-09-2023 14:22
BATMAN
Google News

KAMU KAYNAKLARI YERİNDE KULLANILMALI

Türkiye'nin birinci sorununun ekonomi olduğunu belirten Ramanlı “Uzun bir süredir hayat pahalılığıyla, enflasyonla, döviz kurlarındaki artışlarla adeta yatıp kalkıyoruz. Vatandaşımız için geçim her geçen gün zorlaşıyor. Devletin başta tasarruf tedbirleri, kaynakların verimli kullanılması, özellikle kontrol ve denetim mekanizmasının çok ciddi bir şekilde ele alınması suretiyle bu sürecin daha hızlı bir şekilde geçirilebileceğini düşünüyoruz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Özellikle dolaylı vergileri arttırmak suretiyle vatandaşın daha fazla yükünü ağırlaştıracak adımlardansa kamu kaynaklarının yerinde kullanılması, kamunun varsa israf noktalarının tespit edilip izale edilmesi ve doğru adımlarla vatandaşa en az hissettirilecek bir usulde ekonomik şartların düzeltilmesi noktasında adımlar atılmalıdır” dedi.

İŞSİZLİĞE KARŞI ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

İşsizliğin giderilmesi için atılması gerekli adımları konuşan Ramanlı “İşsizliğin giderilmesi için atılması gerekli adımların gündeme alınması hususu aciliyet arz ediyor. Özellikle organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi, girişimcinin teşvik edilmesi hususunda bazı adımların atılması gerekiyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanları, balıkçılık sektörünün geliştirilmesi için muazzam bir kapasiteye sahip olan Siirt'in bu potansiyelinin henüz değerlendirilmediğini görüyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmaların da bir nebze olsun katkı vereni olmak istiyoruz” dedi.

"HER YERDE OLDUĞU GİBİ SİİRT'TE DE ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNU VAR"

Siirt'in ulaşım ve altyapı sorunlarına dikkat çeken Ramanlı “Maalesefuyuşturucu kullanımı diğer şehirlerimizde olduğu gibi Siirt'te de artarak büyüyor. Bunun önlemini bir biçimde almamız gerekiyor. En önemli tedbir, bu konuda gelir arttırıcı önlemlerin ve yoksulluğun giderilmesi ile değerler eğitimiyle maneviyatın yükseltilmesidir. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki branş doktor eksikliğinin mevcut olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Doktor eksikliği noktasında Türkiye belirli bir çalkantılı süreçten geçti. Halen onun sancılarını yaşıyoruz. Bu konuda eksiklerin tamamlanması aciliyet arz ediyor. Her yerde olduğu gibi özellikle Siirt'te çocuk hastalıkları alanında branş eksikliği göze çarpıyor” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete