GÜNDEM

“İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN ORTAK HAREKET LAZIM”

Batman İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, kurumun faaliyetlerine ilişkin verdiği bilgide “İşsizlikle mücadele, tek bir kurumla olmaz, ortak hareket lazım” dedi.

“İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN ORTAK HAREKET LAZIM”
24-01-2018 21:29
Google News

 “İŞSİZLİKLE MÜCADELE, BİR KURUMLA OLMAZ”

29 Ocak’ta Batman’da İl İstihdam Kurulu Toplantısını gerçekleştireceklerini belirten Eviz “Toplantının istişaresini yapmak için meslek odalarımızı, iş dünyasını ziyaret ediyoruz, onları toplantıya davet ediyoruz. 6 ayda bir kurulu topluyoruz. Bu sayede sektörlerin sorunlarını, teşviklerini masaya yatırarak birlikte daha ne kadar iyi şeyler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Ne tür çalışmalar yapalım, iş dünyasının beklentileri neler, fikirlerini alıyoruz. Çünkü işsizlikle mücadele, bir kurumla yapılamaz. Bütün kurum ve kuruluşların ortak mücadele alanıdır. Kamudan tutun özel sektöre kadar herkes işbirliği yaparak, ne kadar katkım olabilir diyerek, işsizlikle mücadele etmeli. Burada İş Kur ise bir aktördür” dedi.

“HERKES HAREKETE GEÇSİN”

Hükümetin istihdam paketlerine dikkat çeken Eviz “İstihdam paketlerinde, destekler var. Hükümet diyor ki, herkes harekete geçsin. Küçük esnaftan büyük patronlara kadar herkes, istihdama katkıda bulunsun. Devlet, istihdama, değişik proje ve teşviklerle destek veriyor. Birlikte hareket etmek, daha kârlı oluyor. Birlikte hareket edildiğinde işsizlik, ciddi anlamda giderilebilir. Ben onun için önemsiyorum. Her bir projeme en az 10 kurum ve kuruluşu ortak ediyorum” dedi.

“İLÇELERDE DE İŞSİZLİK VAR”

Batman’ın ilçelerinde gerçekleştirdiği temaslara değinen Eviz “İl İstihdam Kurulu Toplantısı öncesi, ilçelerimizde istişareler yapıyoruz. Bütün ilçeleri gezdik. Onların projelerini aldık. Şimdi bu talepleri Sayın Valimizle paylaşacağız. Sorun, sadece Batman merkezli değil. İlçelerimizde de işsizlik var” dedi.

“SASON’DA ARICILIK TESİSİ KURULABİLİR”

İlçe ziyaretleri sırasında öne çıkan talep ve projelere dikkat çeken Eviz “Sason’da, çalışma hayatına hazırlık noktasında, meslek liselerindeki çocukları bilinçlendirme çalışmaları yapalım dedik. Arıcılık konusunda tesis açılması, istihdama yol açar. Orada bir tekstil vardı. Eleman yetiştirmek için halk eğitim ve tekstil firmaları tarafından ortak atölye kurulabilir. Bu atölyede kadınları, gençleri eğitip, o tekstil firmasında çalıştırabiliriz.

“BEŞİRİ’NİN KÖYLERİNDE ATÖLYE KURULABİLİR”

Beşiri’de ise köylerden merkeze servisle gelen işçiler için köylerde atölyelerin kurulabileceğini belirten Eviz “İşçilerin köyden ilçe merkezine gelmesini engellemek için köylerde tekstil atölyeleri kurabiliriz, diye düşündük. 15–20 tekstilci oraya iş verecek, Halk Eğitim Merkezi onlara kurs verecek, İş Kur onlara ücret verecek. Mesele Beşiri’de böyle bir fikir çıktı. Şimdi bunu İl İstihdam Kurulu Toplantısında görüşeceğiz. Birkaç pilot uygulama yapabiliriz. Bu şekilde köylerde mini atölyeler kurmuş oluruz” dedi.

“YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ÇABAMIZ VAR”

Genel Müdürlüğün planlaması dışında Batman İl Müdürlüğü olarak da plan ve projelerinin olduğunu belirten İş Kur Müdürü Besim Eviz “Genel Müdürlüğümüzün, 2023 yılına kadar eylem planı var. Ama bizim de kendi çabalarımızla, planlamalarımız var. Yüzde 100’ün üzerinde bir çabamız var. Çünkü Batman, çabuk gelişiyor. Gerek hizmet sektörü, gerek imalat sektörü, hızla gelişiyor” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ’Yİ HASRETLE BEKLİYORUZ”

Eviz, konuşmasının devamında “Bizim şuan hasretle beklediğimiz Organize Sanayi Bölgesinin hizmete girmesi. Sayın Valimiz her zaman söylüyor. 10 Binin üzerinde insan istihdam edilecek. Onu heyecanla bekliyoruz. Eğer o gerçekleşirse, bizim hedeflerimiz kat kat artar. Kaynakta sıkıntı yok çok şükür. Hükümetin istihdama verdiği kaynak bugüne kadar hiç tıkanmadık” dedi. (Yusuf Kavak – Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?