GÜNDEM

İstanbul Baykar'dan Milli ve Özgün Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI C'nin İlk Uçuş Testi Başarılı

İstanbul Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

İstanbul Baykar'dan Milli ve Özgün Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI C'nin İlk Uçuş Testi Başarılı
24-02-2024 18:39
24-02-2024 20:51
Google News

İstanbul Baykar tarafından geliştirilen milli ve özgün Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında başarılı bir şekilde ilk uçuş testini gerçekleştirdi. AKINCI C, 2X850 HP gücüyle sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformu olacak.

Bayraktar AKINCI TİHA'nın yeni varyantı olan AKINCI C, bugün gerçekleştirilen test faaliyetinde 1 saatten fazla havada kaldı ve aerodinamik parametreler başarıyla test edildi. Bayraktar AKINCI TİHA'nın diğer varyantları da Türk güvenlik güçlerine ve dost ülkelere teslim edilmeye başlandı. Ayrıca, AKINCI TİHA, Aselsan'ın ASELFLIR-500 sistemini kullanarak deniz üstünde seyreden bir hedefi başarıyla imha etti.

2023'te gerçekleştirdiği 3 ülkeyi uçarak rekor denemesiyle dikkat çeken Bayraktar AKINCI, Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete