SPOR

İstanbul'da Düzenlenen Okçuluk Turnuvasında Olimpiyat Kotası Alan Sporcu, Zorlu Sürecini Anlattı

İstanbul Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 8. Fazza Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası'nda başarılı olan milli sporcu, 2013'te geçirdiği kaza sonrası yaşadığı zorlu süreci ve spordaki kariyerini anlattı.

İstanbul'da Düzenlenen Okçuluk Turnuvasında Olimpiyat Kotası Alan Sporcu, Zorlu Sürecini Anlattı
26-03-2024 13:10
Google News

İstanbul Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 8.

Fazza Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası'nda elde ettiği dereceyle olimpiyat kotası alan ay-yıldızlı sporcu, AA muhabirine, 2013'te geçirdiği kaza sonrası yaşadığı zorlu süreci, spordaki kariyerini ve başarı için verdiği mücadeleyi anlattı. Yiğit Caner, geçirdiği kazada boynundan ağır yaralandığını belirterek, altı gün yoğun bakımda kaldığını ve adeta ölümden döndüğünü söyledi. Ancak yaşadığı zorlu süreçten güç alarak spordaki kariyerini ilerlettiğini ve başarılar elde ettiğini ifade etti.

Geçirdiği zorlu süreçlerin ardından Okçular Vakfı'nda başladığı spor hayatında önemli aşamalar kaydeden Yiğit Caner, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkını 1 puanla kaçırdığını anlatan milli sporcu, Dubai'de elde ettiği başarının kendisini daha da motive ettiğini ve Paris 2024 yolunda önemli bir adım attığını ifade etti.

Olimpiyatta altın madalya kazanma hayaliyle antrenmanlarını sürdüren Yiğit Caner, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Okçular Vakfı'na duyduğu vefa ve minnettarlığı dile getirdi. Başarılı sporcu, paralimpik okçuluk takımı olarak çok başarılı olduklarını ve birbirlerine bağlı bir ekip olduklarını vurguladı. Kendisine ve Türk okçuluğuna katkılarından dolayı Okçular Vakfı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu'na teşekkürlerini iletti.

Yiğit Caner, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanma hayaliyle antrenmanlarını sürdürdüğünü ve kendisini olimpiyat kürsüsünde görüp İstiklal Marşı'nı dinleteceğine inandığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete