GÜNDEM

İSTANBUL SALDIRISI KINANDI

İSTANBUL SALDIRI KINANDI

İSTANBUL SALDIRISI KINANDI
29-06-2016 21:28
Google News

TEZDİĞ’DEN KINAMA MESAJI

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Genel Sekreteri Ali Tezdiğ, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

IŞİD tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen saldırının, milli birlik ve beraberliğin yanı sıra toprak bütünlüğünü ve toplumun huzurunu tehdit ettiğini açıklayan Tezdiğ “Ülkemizde özellikle son yıllarda tesis edilen huzur ve güven ortamı, ne yazık ki artan terör olayları nedeniyle sekteye uğratılmaktadır. Gerekçesi, sebebi, amacı ne olursa olsun terör bir insanlık suçudur, her kesim tarafından nefret ve şiddetle kınanmalıdır. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta terör faaliyetleri olmak üzere ülkemizin huzur ve güvenliğine kast eden her türlü eyleme karşı koyacak güç ve kudrettedir. Bizler de millet olmanın gereğini yerine getirerek, birlik ve beraberlik içinde devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

ASKON’DAN KINAMA MESAJI

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı kınadı.

Atatürk Havalimanı’nda 41 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı kınadıklarını belirten Nasıroğlu “Bu tarz sinsi vahşet operasyonlarının gayesi açık iken, ülkemiz üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan bu oyuna karşı milletçe, daha yüksek bir sesle, kararlılığımızı ortaya koymalı, birliğimizi ve dirliğimizi daha da çok güçlendirmeliyiz. Uluslararası kamuoyu da şunu çok iyi bilmeli ki, bugün Türkiye’de bu terör taşeronluğunu yapanlar yarın hizmet aldıklarının buyrukları doğrultusunda başka yerlerde de vahşi operasyonlarını gerçekleştireceklerdir. Bu gerçeklerden hareketle, uluslararası kamuoyu da terörün bataklığını kurutmaya yönelik samimi bir birliktelik içinde Türkiye ile işbirliğine girmelidir” dedi.

KOLAYLI “TERÖRÜ LANETLİYORUZ!”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıya ilişkin kınama ve başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajında, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Kolaylı “İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alçakça gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyor ve çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesinin ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teröristler ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırıları hedefine ulaşamayacaktır. Masum halkı ve güvenlik güçlerimizi hedef alan hain saldırıları lanetliyor, şiddetle kınıyoruz. Bu zor günleri ülke olarak dayanışma içinde atlatacağımıza inanıyorum. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?