SPOR

İstanbul Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çocukların Gelişimi İçin Biniciliği Önemsiyor

İstanbul Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, çocukların erken yaşta spora başlamasının gelişimlerine olumlu etki yaptığını belirtti.

İstanbul Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çocukların Gelişimi İçin Biniciliği Önemsiyor
04-03-2024 12:09
Google News

İstanbul Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, çocukların erken yaşta spor yapmalarının önemini vurgulayarak, "Çocukların erken yaşta dahil olduğu spor dalları gelişime açıktır. " dedi. Tuncer, Pony Ligi'nin önemine de değinerek, bu organizasyonun çocukların kişisel gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Binicilik sporunun geleceği hakkında iyimser olduğunu belirten Tuncer, son yıllarda katılımın arttığını ve Türkiye'nin bu alanda ilerlediğini ifade etti. Ayrıca, Kastamonu'da binicilik ana dalı olan bir spor lisesi kurduklarını ve orada olimpiyat sporcuları yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Tuncer, aileleri çocuklarını biniciliğe teşvik etmeye çağırırken, 2024 Pony Ligi'nin çocuklara farklı deneyimler yaşatacağını ve Türk biniciliğine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Ailelerin Pony Ligi'ne büyük ilgi gösterdiğini ve organizasyonun her geçen yıl daha da geliştiğini dile getiren Tuncer, Bursa'da yapılacak olan ikinci ayağın başarılı geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete