SPOR

İşte batman’ın gurur tablosu

Kolombiya’nın Cali Kentinde 1-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen U-20 Dünya Atletizm Yarışmasında dünya şampiyonu olan Batmanlı Gençler yurda döndü.

İşte batman’ın gurur tablosu
09-08-2022 17:34
09-08-2022 17:55
BATMAN
Google News

TÖRENLE KARŞILANDILAR

Kolombiya’nın Cali Kentinde ülkemizi ve şehrimizi temsil eden Batman Petrolspor Kulübünden 3 sporcu, yurda şampiyon olarak döndü. Yarışmada 10 kilometre yürüyüş dalında Mazlum Demir 42 dakika, 36 saniye 02 saliselik derecesiyle birinci gelerek Dünya Şampiyonu oldu. Dünya 3.’lüğünü yine Batmanlı Genç Hayrettin Yıldız ve dünya 18.’liğini de Emine Ceylan alarak büyük bir başarıya imza attı. TPAO Alt Yapı Tesislerinde törenle karşılanan sporculara TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından altın hediye edildi.

ATLETİZM TARİHİMİZDE BİR İLKİ YAŞADIK

Şampiyonları tebrik eden TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir “Atletizm tarihimizde ilk defa bir dünya şampiyonasında 2 kürsüye aynı anda 2 sporcu çıkarmış olduk. Bu bizi çok mutlu etti. Sporcularımızı ve emeği geçen hocalarımızı çok tebrik ediyorum. Hocalarımızın alt yapıda çok büyük 3-4 aylık bir çalışma periyodu oldu. Emek verdiler ve emeklerinin karşılığını aldılar. Ülkemizi gururla temsil ettiler” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMA HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

U-20 Dünya Atletizm Yarışmasını dünya şampiyonu olarak tamamlayan Mazlum Demir “Antrenörüme, kulüp yöneticilerime ve kulüp başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ederim. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a teşekkür ederim.  Dünya sıralamasında kendi kişisel derecem ile katılmıştım yarışa ve birinci olarak tamamladım. Orada yarıştan önce 3 aylık bir kapımız vardı.  O kampta dünya şampiyonasına katıldık. Antrenörüm Sadullah Ergün’e bu süreçte bana yardım ettiği için çok teşekkür ederim” dedi. 

KENDİME İNANIYORDUM VE BAŞARDIM

U-20 Dünya Atletizm Yarışmasını dünya üçüncüsü olarak tamamlayan Hayrettin Yıldız “Aileme bu gururu yaşattığım için mutluyum. Kendime inanıyordum. Yarışmadan önce sıralamada 6. olarak gidiyordum. Ama geçirdiğim kamp ve yaptığım antrenmanlar bana ekstra bir güven getirmişti. Orada madalya almak istiyordum Allah bana nasip etti” dedi.

BENİ DESTEKLEYEN HERKESE TEŞŞEKKÜR EDERİM

Yarışmayı 18. olarak tamamlayan sporcu Emine Ceylan “Büyüklerde yarıştım. Bizde katılımcı sayısı çok fazlaydı. 18. oldum. Aileme ve beni destekleyenlere çok teşekkür ederim” dedi.

TEK BRANŞ, ÇİFT BAŞARI

Sporcularının başarısıyla gururlanan takım antrenörü Sadullah Ergün “3 aylık bir antrenman periyoduyla Erzincan’da kamp yaptık. Kampın sonunda çocuklarla beraber yarışmaya gittik, yarışmamız güzel geçti.  Türkiye atletsizim tarihinde bir ilk yaşadık. Bir branşta iki sporcumuzla birlikte yakaladık. Mazlum zaten yarışmaya dünya lideri olarak katılmıştı ve o şekilde de bitirdi. Hayrettin 2004 doğumlu olmasına rağmen kendinden bir yaş büyüklerle yarıştı. Yarışmanın ne kadar zor olduğunu kendisine anlatmıştık ona göre çalışmıştık. Hayrettin son 6 salise ile dünya üçüncülüğünü aldı. Mutluyuz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık. TPAO Bölge Müdürümüz Mustafa Demir, ikinci başkanımız Ferit Bey, salon sporları başkanımız Rıdvan Bey ve Ümit Hoca, arkamızda dağ gibi durdu. Çok mutluyuz herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete