GÜNDEM

İŞTEN ÇIKARILAN 850 KİŞİ, 6 OCAK’TA EYLEMDE…

İŞTEN ÇIKARILAN 850 KİŞİ, 6 OCAK’TA EYLEMDE…

İŞTEN ÇIKARILAN 850 KİŞİ, 6 OCAK’TA EYLEMDE…
04-01-2015 19:27
Google News

Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO)’nun yan kuruluşu olan Türkish Petroleum İnternational Company (TPIC)’te çalışan 850 kişi, iş akitlerine mail yoluyla son verildiğini iddia etti.

Belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, yapılan dayatmayı kabul etmediklerini belirterek bu soruna çözüm bulunmasını istedi. İşçiler adına açıklama yapan sondaj işçisi Sait Şen, iki kurum arasındaki mağdurların işçiler olduğunu belirtti.

850 İNSAN İŞSİZ KALDI

Yılbaşı gecesi kendilerine kim tarafından gönderildiği belli olmayan mail ile işlerine son verildiğini öğrendiklerini belirten Şen “Bu mail ile 850 insan işsiz kaldı. Bu da yaklaşık olarak 5 bin ailenin ekmeksiz kaldığı anlamına geliyor. Bu durum yaşanırken karşımızda hiçbir yetkili ve muhatap yok. Derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Petrol fiyatları bahane edilerek işimize son verildi. Mağduruz ve sesimizi kimseye duyuramıyoruz” dedi.

6 OCAK’TA ALANLARDA OLACAĞIZ

6 Ocak Salı günü büyük bir eylem yapacaklarını dile getiren Şen “hukuki bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bize taşeron işçi deniliyor hâlbuki biz kamu sektöründe çalışıyoruz. Kar fırtına soğuk hava demeden bu vatanın yeraltı kaynaklarını bulmaya çalışıyoruz. Karşılığı bu olmamalıydı. Düşük ücretle yaz kış demeden çalıştık. Çözüm sürecinden önce büyük sıkıntılar altında işimizi yapmaya çalıştık. Kimsenin ulaşamadığı yerlerde biz sondaj yaptık ve emek harcadık. Biz şuan da mağduruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete