GÜNDEM

“İŞTEN ÇIKARMIYORUZ, STATÜ DEĞİŞTİRİYORUZ”

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, sözleşmeleri yenilenmeyen işçilerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

“İŞTEN ÇIKARMIYORUZ, STATÜ DEĞİŞTİRİYORUZ”
06-01-2020 21:48
Google News

Personellerin işten çıkarıldığı algısının yanlış olduğunu belirten Eş Başkanlar, personellerin eşit işe eşit ücret felsefesi ve tasarruf tedbirleri kapsamında Personel A.Ş üzerinden işlerine devam edebileceğini söyledi.

GELEN PARA 25 MİLYON, PERSONEL GİDERİ 14,5 MİLYON TL

Eş Başkanlar “Belediyeyi 307 milyon TL borçla devraldık. İller Bankasından belediyemize her ay 15 milyon TL geliyor. Sadece personel giderimiz 14,5 milyon TL. İller Bankasından gelen parada her ay yüzde 40 kesinti oluyor. Her ay 11 ve 8,5 Milyon TL kesinti yapılıyor. Bütün kalemlerde tasarrufa gidiyoruz. Personelde de gerek kadrolu işçi, gerek mesai bazında tasarrufa gittik. Mesela bütün müdürlerimizin araçları vardı. Şimdi araç havuzu oluşturuyoruz. İhtiyaç halinde bu havuzdan araç alacaklar. Aynı şekilde, 90 sözleşmeli personelimiz var. Sözleşmelerini yenileyemedik. Onlara dedik ki sizinle çalışmak istiyoruz ama sözleşmeli pozisyonda değil. Sözleşmeli pozisyondaki işçi 8–11 bin TL maaş alıyor. Eğer Personel A.Ş.’de devam ederlerse, yine aynı pozisyonda, aynı işi yapacaklar. Ancak diğer işçilerle aynı yani 4,5 bin TL maaş alacaklar. Eşit işe eşit ücret olacak. Zaten ihtiyacın çok üstünde personel alınmış. Normalde bir belediyede normal kadronun yüzde 10’ü kadar sözleşmeli işçi alınırken, bizde 280 memur, 90 sözleşmeli personel var. Kimseyi işten çıkarmıyoruz. Sadece sözleşmeli pozisyonda çalıştıramıyoruz. Bizimle bu şartlarda çalışacak bütün arkadaşlarımızı eksiksiz şekilde Personel A.Ş.’ye alacağız. Belediyemiz, hizmet üretmek zorundadır. Sadece maaş ödeyen bir kurum değildir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete