GÜNDEM

İSTİHDAM PROJESİNE İMZALAR ATILDI

BATSO, Batman Ticaret Borsası, SGK ve İŞKUR, 2019 yılı istihdam seferberliği altında, Burası Batman Burada İş Var sloganıyla yürütülecek projenin detaylarını görüşmek üzere toplantıda bir araya geldi.

İSTİHDAM PROJESİNE İMZALAR ATILDI
11-03-2019 18:07
Google News

UZMANLAR, TEŞVİKLERİ ANLATTI
BATSO binasında düzenlenen toplantıya SGK Müdürü Alaettin Ökten, İŞKUR Müdürü Besim Eviz, BATSO Başkanı A. Kadir Demir ve Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş katıldı. Toplantıda, teşvikler anlatıldı, programın ilgili tarafları tarafından protokol imzalandı. SGK Müdürü Ökten “Bu programın ilki 2017 yılında yapılmıştı, bu da 2. İstihdam Seferberliği. Teşvikleri ve devlet desteklerini anlatacağız. Şubat, Mart, Nisan aylarında işçinin prim ve maaşlarını devlet ödeyecek, işverenin yükü hafifleyecek, istihdam artacak” dedi.

TEKSTİLDE 28 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

BATSO Başkanı Kadir Demir de “Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde, TOBB Genel Başkanımızın da desteğiyle yürüttüğümüz bir proje. Biz Batman ili olarak hem çok şanslı hem çok şansız bir konumdayız. Şanslıyız çünkü genç nüfusumuz var. Şanssızız, çünkü işsizlik çok yoğun. Bu proje, istihdam seferberliği başlatacak, Batman’ı şaha kaldıracak bir proje.  Sadece tekstilde 28 bin kişi istihdam edilecek” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete