TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İstihdama ve turizme katkı için esnaf ile sanatkarlar desteklendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında esnaf ve sanatkarların desteklenmesi için farklı alanlarda çalışmalar yaptı.

İstihdama ve turizme katkı için esnaf ile sanatkarlar desteklendi
23-01-2024 21:00
23-01-2024 14:21
Google News

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı, 2023 yılında yeme-içme sektöründen turizme, giyimden hizmet sektörüne farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafa yönelik geliştirdiği projelerle kentin tanıtımına katkı sunarken istihdamın artması için yapılan çalışmaları destekledi.

Diyarbakır Gastronomi ve Tadım Evi

Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı, Sur ilçesinde bulunan tarihi Deveciler Konağı’nı “Diyarbakır Gastronomi ve Tadım Evi” olarak projelendirdi.

Proje kapsamında restore edilecek konakta, peynir üretim mahzeni, şerbet odası; un öğütme, buğday dövme ve ekmek yapım odası. Yöresel yemek tariflerinin görselleri ile birlikte sergileneceği oda, tescilli ürünlerin sergileneceği oda, baharat odası,yöresel otlar odası da yer alacak. Ayrıca eğitim ve tadım alanı, yöresel gastronomi ve aşçılık akademisi ilegastronomi müzesi kurulması planlanıyor.

Esnafın mesleki becerilerinin geliştirilmesi için protokol

Büyükşehir Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında esnafın mesleki becerilerinin geliştirilmesi için protokol imzalandı.

Halka daha kaliteli hizmet sunulması, esnafın mesleki becerilerinin geliştirilmesi, kurumlar arası erişilebilirliğin artırılması amacıyla yapılan işbirliği protokolü ile kentin kalkınması, mesleki araştırmaların yapılması, kent estetiğine uygun projelerin geliştirilmesi, esnaf ve sanatkarlaraeğitimler verilmesi hedefleniyor. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete