GÜNDEM

“İstihdamda bölge şampiyonu olacağız”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.

“İstihdamda bölge şampiyonu olacağız”
25-01-2023 18:00
25-01-2023 15:24
BATMAN
Google News

Toplantıya Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Batman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İŞKUR İl Müdür Vekili, Milli Eğitim Müdürü, Ticaret Müdürü, Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, KADEM, DİKA, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TÜM-İŞ ile Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı katıldı.

İŞKUR Müdür Vekili Mahmut Polat, İŞKUR İl Müdürlüğünce İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı. Vali Canalp, ilimizde istihdamın artırılması için yürütülen çalışmalara değinerek, yeni OSB alanları ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.  Mevcut OSB alanın 3 bin dönüm olduğuna değinen Vali Canalp, yeni kurulacak OSB alanları toplamının 18 bin dönüm olacağını ifade ederek “Elimizdeki 1 ise 6’sını daha yanına koyacağız. Önümüzdeki yıllarda yapacağınız toplantılarda istihdam sayılarının nasıl değiştiğini görmüş olacaksınız. Batman ilerleyen zamanlarda inşallah bölgenin şampiyonu olacak, Türkiye’nin de en iddialı istihdam sahibi olan illerden biri haline gelecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete