SİYASET

İSTİSMARA KARŞI BATMAN’DA TOPLANDILAR

Batman Sonsöz Gazetesinin, aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu bir grup tarafından kız çocuklarının istismara uğratıldığı ve fuhuşa sürüklendiğine dönük haberi, kamuoyunda yankı uyandırdı. HDP Kadın Meclisi, Ankara’da gerçekleştirdiği toplantının ardından istismara karşı Batman’da toplandı.

İSTİSMARA KARŞI BATMAN’DA TOPLANDILAR
17-05-2017 20:03
Google News

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Açıklamaya DTK Eş Başkanı Leyla Güven, TJA Eş Sözcüsü Fatma Kaşan, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Gülistan Akel, HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, DBP İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü, bölge illerinden kadın bileşenleri destek verdi. Ellerindeki dövizlerle yürümek isteyen kadınlara polis engel oldu. İzin verilmemesi üzerine parti binası önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

“İDDİALAR AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI”

TJA Sözcüsü Fatma Kaşan, kamuoyuna yansıyan istismar olayı nedeniyle Batmanlı kadınlarla dayanışmak için kente geldiklerini belirterek “Basına mal olduğu kadarıyla son derece vahim bir tecavüz olayı ile karşı karşıyayız. Kız çocuklarının tecavüze uğraması ve fuhuşa sürüklenmesi ile gelişen bir olayla karşı karşıyayız. Dosya ile ilgili alınan gizlilik kararı, sağlıklı bilgiye ulaşmamızı engelliyor. Ciddi iddialar konuşuluyor. Kaçma ya da delil karartma ihtimaline karşı tüm şüphelilerin tutuklanması gerekiyor. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete