GÜNDEM

İŞVEREN VE İŞSİZE FIRSAT…

SGK İl Müdürü Alaettin Ökten ve Şube Şefi Ömer Baş, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ederek, Başkan M. Salih Kaplan’a 687 KHK’da yer alan istihdam desteği ile ilgili bilgi verdi.

İŞVEREN VE İŞSİZE FIRSAT…
20-04-2017 19:15
Google News

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Talat Kara ise istihdam desteği ile ilgili kamuoyuna seslenerek “Sigortalının 01.02.2017 ila 31.12.2017 tarihleri arasında işe alınmış olması gerekir. Sigortalının işe alındığı tarihten önceki 3 aylık dönemde, 10 günden fazla hizmet bildirimi yapılmamış olunması gerekir. Sigortalının işe giriş tarihi itibari ile Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsiz olması gerekir” kriterlerini aktardı.

TÜM VERGİ VE PRİMLER DEVLETTEN

İşyeri yönünden, özel sektör işyerlerine ait olması (ihale konusu işler hariç ), sigortalının 2016 Aralık ayına ait sigortalı sayısına ilave olması y ada 2016 Aralık ayında sigortalı çalıştırılmamış olması haline 2016 yılındaki ortalama sigortalı sayısına ilave olması.

Ödeme vadesi geçmiş prim borçlarının olmaması, 687 Kanunun numarası seçilerek düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgelerinin yasa süresi içinde kuruma verilmesi.

Kayıt dışı sigortalı çalıştırıldığı yada bildirdiği sigortalıyı fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması, tahakkuk eden primlerin yasa süresinde ödenmesi kriterlerinin arandığı bildirildi. Programda, çalışanların tüm vergi ve primlerinin devlet tarafından karşılanacağı bildirilerek “SGK primleri ve vergiler dahil toplam 773.00 TGL tutarında prim teşvik desteği sağlanmaktadır” denildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete