GÜNDEM

İŞYERİ AÇACAKLAR DİKKAT!

Kaçak yapılara yönelik alınan radikal kararların ardından kamuoyunu bilgilendiren Batman Belediyesi “İşyeri açarken o binanın ruhsatını mutlaka sorgulayın. Aksi halde o binaya elektrik, su, internet ve doğalgaz verilmeyecek” dedi.

İŞYERİ AÇACAKLAR DİKKAT!
15-02-2020 18:38
Google News

 

ZABITA UYARDI, DENETİMLER ARTIYOR

Batman’ın büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz “İnsanlar eskisi gibi bir işyerinin sahibi ile anlaşarak işyeri açamayacak. Bunlar kanun ve nizama uygun olacak. Bir işyeri açmak isteyenler, o binanın imar iznini ve yapı ruhsatını mutlaka sorgulamalılar. Çünkü belediyeden izin almayan binalara doğalgaz, elektrik, su, internet verilmeyecek. İnternet salonu, kafe kafeterya, oyun salonu, playstation, kahvehaneler, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan çalıştırılamaz” dedi.

BODRUMLARDA İŞYERİ AÇILAMAYACAK

Eş Başkanlar “Bodrum, otopark, depo, sığınak ve ortak kullanım alanları, imar kanunu gereği ruhsatlandırılamıyor. Ruhsat bürosunda görevli memurların kontrolünden sonra işyeri açma bürosundan gerekli evrakların temini ile ruhsatlandırma yapılır. Ayrıca bütün umuma açık işyerlerinin örgün eğitim kurumları, özel eğitim kursları, yükseköğretim hariç öğrenci yurtları ile anaokullarından kapıdan kapıya en az 100 metre uzaklıkta bulunması gerekir. Zemin altı bodrumlarda faaliyeti ne olursa olsun işyeri açılıp çalıştırılamaz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması bu için konularda daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dediler.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete