GÜNDEM

İtiraz reddedildi

8 Ekim’de gerçekleşen BATSO seçimlerinde başkan belirleme süreci tamamlandı.

İtiraz reddedildi
20-10-2022 17:50
20-10-2022 17:51
BATMAN
Google News

Yönetim kurulu üyelerinin oylamasında Kadir Demir’in y pusulularında şaibe olduğu iddiasıyla İl Seçim Kuruluna yapılan itirazlar reddedildi. BATSO Başkanlığına yeniden seçilen Kadir Demir “seçimi hak ettiğimiz şekilde seçimi kazandık” dedi.

BATSO SEÇİMİ ÇEKİŞMELİ GEÇTİ…

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), 8 Ekim’de 4 başkan adayı ile 7 meslek grubunda seçime gitti. Seçimde 4 bin 281 üyeden 3 bin 457’si üye oy kullandı. Oylardan 3 bin 414’ü geçerli sayılırken, 43’ü ise geçersiz sayıldı. Mavi Pusula 1245 oy alırken, Sarı Pusula 916 oy, Kırmızı Pusula 881 oy ve Beyaz Pusula 372 oy aldı. 7 meslek grubundan Mavi Grup 3 sandık, Kırmızı Grup 2 sandık, Sarı Grup 1 sandık alırken. Beyaz Grup ise hiçbir sandık alamadı. 5. grupta sarı ve mavi oy pusulaları arasında beraberlik sağlandı. Beraberlik sağlanan grup için İl Seçim Kurulu tarafından oylama yapıldı. Oylama, mavi grubun lehine sonuçlandı. Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delegelerinin seçiminde ise arbede iddiaları gündeme düştü. 

SARI GRUBUN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Oy sayımına göre A. Kadir Demir yeniden BATSO başkanı seçilirken, sarı grubun itirazı ise İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 8 yıldır görev yapan Demir’in görev süresi 2 yıl daha uzatıldı. Demir, yaptığı açıklamada “Seçimi hak ettiğimiz şekilde kazandık. BATSO üyelerinin iradesi kazanmıştır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete