GÜNDEM

İYİLİK, BULAŞICIDIR

Batman’da bir grup hayırsever, ihtiyaç sahibi ailenin harabe durumundaki evini onardı, dayayıp döşedi, yaptığı yardımı topluma örnek olması açısından basına yansıtırken de kimliklerini gizli tuttu.

İYİLİK, BULAŞICIDIR
28-02-2019 18:10
Google News

Sağlık Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi aile bir aile, hayırsever vatandaşa ulaşarak yardım istedi. İsmini gizli tutan hayırsever vatandaş, rutubet tutan ve pencerelerinde cam dahi olmayan evde inceleme yaptı, dostlarını toplayarak yardım seferberliği başlattı. Evi baştanbaşa yenileyen hayırseverler, evin önceki ve sonraki halinin fotoğraflarını Bir Kalp Bin Umut Platform Sözcüsü Veysi Mercimekçi’ye iletirken, kimlik bilgilerini de gizli tuttu.

ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

Hayırsever vatandaş “Bu aile, bana ulaştı. Evin pencerelerinde cam yoktu, ev rutubetten geçilmiyordu. Çocuklar titriyordu. Bu durumu dostlarımla paylaştım. Hayırseverlere ulaştık. Bir havuz oluşturduk. Kimi yerden kapı, kimi yerden baza, kimi yerden seramik, kimi yerden boya bulduk. İşçiler yarı fiyatına çalışmayı kabul etti. Boya, pencere, kapı, lavabo, halı ve bazalarına kadar evi tamamen yeniledik. Baba, çocuklarının psikolojisinin düzeldiğini söylüyor. Ailenin yüzünde tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bizlere. Buna devam etmeliyiz. İyilik bulaşıcıdır ve bizi ancak dayanıma ruhu kurtarabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete