GÜNDEM

İZMİRLİ KADINLAR, BATMAN’A KÖPRÜ KURUYOR

İzmir’de yaşayan 8 ev hanımından Batman'a yardım eli uzanacak.

İZMİRLİ KADINLAR, BATMAN’A KÖPRÜ KURUYOR
10-04-2017 19:47
Google News

“Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız” Grubu altında ortaklaşan İzmirli 8 ev hanımı, Batman’a yardım elini uzatmaya hazırlanıyor. Grup Üyesi Kadınlar, kendi imkanlarıyla toplayacakları yardım malzemelerini kentteki yoksul ailelere dağıtarak İzmir-Batman arasında yardımlaşma köprüsünü kuracak.

GRUP, 8 GÖNÜLLÜ KADINDAN OLUŞUYOR

“Siz Yalnız Değilsiniz, Biz Buradayız” Grubu Üyelerinden Mine Kapı, temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. Muhabirimiz Yusuf Kavak ile görüşen Kapı, ev hanımlarının desteği ile toplayacakları yardımları, Batman’da ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracaklarını belirtti.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ”

Herhangi bir siyasi parti ya da derneğe bağlı olmadıklarını belirten Kapı “8 kişiden oluşan bir ev hanımı grubu olarak, 2009 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu'daki kadınlarla kaynaşmanın çabası içindeyiz. Kaynaşmanın ötesinde, buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. İlk kriterimiz, dernek ya da siyasi partilerden uzak durmak. Yardımlarımızı yurdun hemen hemen her bölgesine ulaştırıyoruz. Giyim, gıda ve oyuncak dağıtımı, oyun alanları kurma, toplu sünnet ve evlendirme girişimlerinde de bulunuyoruz” dedi.

“YARDIMLARIMIZI HAYIR DUASI İÇİN YAPIYORUZ”

Yardımları hiçbir karşılık beklemeden yaptıklarını belirten Kapı “Grubun amacı, insanlara elimizden geldiğince her türlü yardımı götürmek, onların gönlünü almaktır. Bu çalışmalarımız aylar geçtikçe daha da güçlendi. 1 haftadır Batman’dayım. Beşiri’nin köylerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bize destekte bulunup, yardım çalışmalarımızda yer almak isteyen gönüllüler, 0538 886 41 34 ve 0535 940 97 46 numaralı hatlardan bize ulaşabilir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete