GÜNDEM

JAPON PASAJI ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT…

JAPON PASAJI ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT…

JAPON PASAJI ESNAFINA BİR DOKUN BİN AH İŞİT…
13-08-2014 20:46
Google News

Cumhuriyet Meydanında bulunan Japon Pasajı, Batmanın tarihine tanıklık ediyor.

50 yıllık bir geçmişi bulunan Japon Pasajında 100 işyeri bulunuyor. Ancak semtte yaşanan park sorunu ve bankaların semtten taşınmasıyla birlikte Japon Pasajındaki esnaf, sinek avlamaya başladı.

İşlerinin durgunluğundan yakınan esnaflar, Japon Pasajının eski cazibesini kazanmasını dört gözle bekliyor.

PARK SORUNU ÇÖZÜLSÜN

 

""

Lokman Çeyiz isimli işyerinin sahibi Nihat Şahin, piyasanın durgunluğundan yakınarak “Eskiden Batmanda ne ararsanız burada bulurdunuz. Vatandaşlar, alışverişe çıktıklarında uğradıkları ilk yer burası olurdu. Ancak bu civarda park yerinin olmaması, vatandaşı bıktırdı. Kimse park sorununu yaşamak istemiyor. Bu yüzden buradaki esnaf kan ağlıyor. İşyerimizde çeyiz eşyalarının tamamı ve hediyelik eşyalar bulunuyor. Düğüne hazırlanan genç kızlar, alışverişlerini burada uygun fiyata yapabilirler” dedi.

HIRSIZLAR BİLE UNUTTU

Park sorununun, esnafın işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Nihat Şahin “bankalar buradan taşındıktan sonra bu caddedeki hareketlilik bitti. Park sorunu da bunun tuzu biberi oldu. Öyle ki artık hırsızlar bile burayı unuttu. Japon Pasajı Batmanın tarihine tanıklık etti. Batmanın en eski esnaflar burada. Buradaki esnafların çoğu, babadan kalma meslek yapıyor. Belediyenin buraya hareketlilik kazandırması lazım. Tanıtımlarının yapılması lazım” diyerek park sorununun çözülmesini istedi.

NE ARARSAN VAR…

 

""

orijinal kristallerin adresi olduklarını ancak Avm’lerin küçük esnafı bitirdiğini söyleyen Dikmez Ticaret sahibi Hamza Dikmez “babamla birlikte burayı işletiyoruz. Kıyafetlerde kullanılan kristallerin orjinali bizde bulunuyor. Bunlar Çin’den geliyor. Orijinal nergis kokusu da bizde bulunuyor. Göz sürmesi, parfüm çeşitleri,  tülbent ve yazma çeşitleri, yorgan çeşitleri gibi bir eve lazım olabilecekse her şey burada mevcut. Ne ararsanız bulacağınız tek yer burasıdır. Ama halkımız alışverişte en son buraya uğruyor. Avm’ler bizi bitirdi. Japon pasajının tekrar eski canlılığını kazanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

KOZMETİĞE DAİR HER ŞEY BURADA

""

 

20 yıllık esnaf Halil Kurtbaş, Japon Pasajındaki işyerinde kozmetik ürünleri satıyor.

Japon Pasajının eski cazibesini yitirdiğini ifade eden Kurtbaş “Hakiki parfümler, yüz maskeleri, makyaj malzemelerine dair her şeyi satıyoruz. Japon Pasajı 20 yıl önce Batmanın en cazibe iş merkezlerinden biriydi. Alışverişin ilk durağıydı. Şimdi ilgisizlikten yok olmak üzere. Buradaki esnaf sinek avlıyor” dedi.

HENÜZ ÇOÇUKKEN BURDA ÇALIŞIYORDUM

 

""

Küçük yaşlarda babasıyla birlikte Japon Pasajında zücaciye çalıştırdıklarını hatırlatan 40 yaşındaki Sadi Kutlu “henüz çocuktum. Babamla birlikte buraya gelip çalışırdık. Babamın vefatından sonra burayı ben çalıştırmaya başladım. Çocukken hatırlıyorum, burada iğne atsanız yere düşmezdi. Müşterilere yetişmekte zorluk çekiyorduk. 2005 yılından sonra hem bankaların buran çıkması, hem de park sorunu ve bu semte verilen ilginin az olmasıyla birlikte işlerimiz düştü. Buradaki esnaf, kepenk kapatmaya başladı” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete