TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Jet Fadıl'a 2 bin 504 yıl hapis cezası

Son dakika haberi: Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen, Bayrampaşa ve Maldivler'deki gayrimenkul projeleriyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz, 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Savunmasında "Şüphe üzerine tutuklu olmam tedavimi dramatik sürece götürüyor" diye Akgündüz, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Jet Fadıl'a 2 bin 504 yıl hapis cezası
28-04-2023 19:39
28-04-2023 19:40
Google News

İş insanı olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün gayrimenkul projeleriyle yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddiası uzun süre Türkiye'nin gündeminden düşmemişti. Hakkında dava açılan Akgündüz hakkında istenen hapis cezası belli oldu. Akgündüz'ün kendini savunurken yaptığı açıklama dikkat çekti. Sabıka kaydının kaydının temiz olduğunu öne sürüp beraatini isteyen Akgündüz, "Projeyi tamamlayıp yapılan yatırımları ortaya çıkarmak istiyorum. O otel işletmeye açıldığında günde bir milyon civarında gelir olacak. Bu mala çökmek isteyenler var. İflas ettirmeye çalışıyorlar" dedi.

HAPİS VE PARA CEZASI

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Fadıl Akgündüz, "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına ve 12 milyon 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete