GÜNDEM

“Kaçak baskınlarında her şey kaydediliyor”

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, kaçak elektrik denetimlerinde haksızlık yapıldığı ve mağduriyetlerin yaşandığına dönük iddialara açıklık getirdi.

“Kaçak baskınlarında her şey kaydediliyor”
30-11-2017 19:14
Google News

Açar “Kaçakla mücadele etmek değil, etmemek haksızlıktır. Bu mücadelede haksızlık olmaması için hem iç denetim yapıyoruz hem de kaçak elektrik kullanımı nedeniyle söktüğümüz her sayaç, Sanayi Bakanlığı’nca inceleniyor. Yapılan her işlem, şüpheye yer bırakmayacak biçimde belgelenip kayıt altına alınıyor” dedi.
SAYAÇLARI BAKANLIK KONTROL EDİYOR
Açar, kaçak kullanımı önlemeye dönük kontrollerin keyfi olmadığını, EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) mevzuatlarına uygun yapıldığını kaydetti. Denetim Ekipleri tarafından sökülen sayaçların, kontrol için Valilik bünyesindeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne gönderildiğini, inceleme sonunda tutulan “Şikâyetli Elektrik Sayacı Muayene Raporu” doğrultusunda işlem yapıldığını açıklayan Açar “Ekiplerce saptanan harici hat ve benzeri fiziki müdahaleler, görüntüyle kayıt altına alınıyor, tutanak tutuluyor. Kesinlikle keyfi uygulama yoktur. Özelleşme sonrası sıkı ve etkin bir iç denetim mekanizması kurduk. Ekiplerin çalışmaları sürekli mercek altında. Şikâyetleri değerlendiriyoruz. Denetimlerde çalışanımızın ihmali var ise mutlaka gereği yapılıyor. Müşterilerimiz, şirketimize güvensin. Herkesi ilgilendiren ve zararı sadece ekonomik olarak ölçülemeyecek olan israfla mücadelede başta bilinçli vatandaşlarımız ve medyamız olmak üzere herkesin desteğine ihtiyaç vardır” dedi. (Dicle Elektrik Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete