GÜNDEM

KAÇAK CEZASINA İTİRAZ ETTİ;

Batman’da kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 500 TL cezaya çarptırılan vatandaş, haksızlığa uğradığını ileri sürerek, DEDAŞ’a tepki gösterdi.

KAÇAK CEZASINA İTİRAZ ETTİ;
27-08-2018 21:11
Google News

 

“HAKSIZ YERE CEZA KESİLDİ”

Raman Mahallesi üzerinde bulunan bir ev sahibine, DEDAŞ ekibi tarafından kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 500 TL para cezası kesildi. Kaçak elektrik kullandığı yönündeki suçlamaları reddeden ve kaçak elektrik kullanmak için hiçbir mazeretinin olmadığını söyleyen ev sahibi Metin Yardım, kesilen ceza karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

 “HATANIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM”

Gazetemizi ziyaret ederek, başından geçenleri anlatan Yardım, bu güne kadar kaçak elektrik kullanmadığı ve bundan sonra da asla kullanmayacağını belirterek “Haberimiz olmadan ölçüm yapılmış. 4 amperlik bir oynama var iddiasıyla bana 500 TL kaçak cezası kestiler. 4 amperin oynaması bizlik bir şey değil, harici bir hat yok, giriş-çıkışlar sağlam. Ama ona rağmen kaçak kullanıyorsun dediler. Ben de elektrikçi tutup ölçtürdüm 1 amper kadar kayıp var ve bu da normal olan bir oranmış. Elektrikçi, bu oranın kaçak sayılamayacağını söyledi. Kaçak kullanmış olsaydım 4 amber kullanmam, evin tamamına kullanırdım. Hangi akılla kaçak yazıldı bilmiyorum. Haksızlığa uğradım. İade i itibar istiyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete