GÜNDEM

KAÇAK YAPILAR İÇİN BARIŞ SÜRECİ BAŞLADI…

“Batman’da 135 bin kaçak yapı var”

KAÇAK YAPILAR İÇİN BARIŞ SÜRECİ BAŞLADI…
23-06-2018 00:20
Google News

Valiliğin katkılarıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Sabri Aydın, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Muzaffer Özkan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kurum yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. İmar Barışına ilişkin hazırlanan kamu spotu izletildi.

KAÇAK YAPILAŞMA, YÜZDE 50’LERDE

İmar Barışı Yasasının, 8 Haziran’da yürürlüğe girdiğini hatırlatan Vali Deniz,  ülkemizde % 50 civarında kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayarak, “İmara aykırı yapılar ruhsat alamıyor. Batman’da da yaşadığımız en büyük sorunlardan biri imara aykırı kaçak yapılar. İmar Barışı Yasası sayesinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum” dedi. 

BATMAN’DA 35 BİN CİVARINDA KAÇAK YAPI VAR

Batman’da 35 bin civarında bina olduğunu ifade eden Vali Deniz, “İmar Barışı kapsamına giren kaçak yapılar için vatandaşlarımızın 31 Ekim’e kadar başvuru yapmaları gerekir. İmar barışı sayesinde kayıt dışı yapılar kayıt altına alınmış olacak. Bundan sonra da imara aykırı kaçak olarak yapılacak yapılarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılacak” dedi.

BATMAN, İMAR BARIŞINDAN DA EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANSIN

Okuryazarlık Seferberliği’nde Batman’ın, Türkiye geneli 13. sırada yer aldığını belirten Vali Deniz, imar barışında da kentin en iyi şekilde faydalanmasını istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü İsa Gülgür tarafından yapılan İmar Barışı Yasası bilgilendirme sunumuyla toplantı sona erdi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete