TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadavradan nakille hayata tutundu

Diyarbakır'da yaşayan 26 yaşındaki Zeynep Yalınkaya, Antalya'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin böbreğinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Kadavradan nakille hayata tutundu
23-01-2024 20:00
23-01-2024 12:40
Google News

Diyarbakır'da yaşayan Yalınkaya'ya, 16 yaşındayken mide bulantısı ve kusma şikayetiyle kaldırıldığı hastanede böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Her iki böbreği yüzde 30 çalışan Yalınkaya, hastalığıyla mücadele ederken 2019'da Muş Alparsan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Yalınkaya, ilk dönemde gösterdiği başarıyla aynı üniversitenin Sınıf Öğretmenliği Bölümünü okumaya da hak kazandı. Üniversitede iki bölümü birlikte okuyan Yalınkaya, 3. sınıfta böbreklerinin tam anlamıyla fonksiyonlarını kaybetmesi ve hastalığının son evrelerinde durumunun ağırlaşması üzerine diyaliz tedavisi görmeye başladı. Yalınkaya, hastalığına rağmen geçen yıl üniversiteden mezun olmayı başardı.

NAKİL HABERİNİ GECE YARISI ÖĞRENDİ

Bu süreçte böbrek yetmezliği için organ nakli listesine yazılan Yalınkaya'ya, sevindiren haber yaklaşık 1 ay önce gece yarısı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından verildi. Ekip, Antalya'da trafik kazası geçirerek beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki bir erkeğin böbreğinin Yalınkaya'ya nakledileceğini bildirdi. Yapılan operasyonla kadavradan alınan böbrek, Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından Yalınkaya'ya başarılı bir şekilde nakledildi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete