GÜNDEM

KADEM, DARBE VE ETKİLERİNİ KONUŞTU

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Temsilciliği, “15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri” konulu panel düzenledi.

KADEM, DARBE VE ETKİLERİNİ KONUŞTU
14-08-2016 21:03
Google News

Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Vali Ahmet Deniz, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. KADEM İl Temsilcisi Av. Adile Gürbüz’ün moderatörlüğünde yaptığı panelde, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’ndan (SETA) Araştırmacı İpek Coşkun, 15 Temmuz Darbe Girişimi Toplumsal Algı Araştırması konulu sunum yaptı. Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, Uluslararası ve Ulusal Medyada Darbe Teşebbüsünün Yansımaları konularını tartışmaya açarken, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu ise Darbenin ve 15 Temmuz Teşebbüsünün Muhafazakâr Topluma Yansımaları konusunda konuşma yaptı.

“TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİ DARBELERLE DURDURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Panelde konuşma yapan Vali Deniz ise 15 Temmuz darbe girişimine değinerek “1990’lı yıllar rahmetli Turgut Özal ile beraber Türkiye’nin ciddi bir kalkınma hamlesinin yaptığı yıllardır. O dönem terörle sekteye uğratıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’de 2004–2005 yıllarında tekrar yeni bir vizyon, yeni bir anlayışla bir kalkınma hamlesi başladı. Ama halkımız 15 Temmuz darbe girişimine karşı koydu. O anda o kalp direnişi, o yürekli dokunuş ve vatan sevgisi devreye girdi” dedi. Programın sonunda Vali Deniz, Emniyet Müdürü Necati Denizci ve KADEM İl Temsilcisi Av. Adile Gürbüz, panelistlere teşekkür plaketi verdi. Program, fuaye alanında düzenlenen “15 Temmuz darbe girişimi” konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinden sonra sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete