GÜNDEM

“KADER” DEĞİL İHMAL…”

İş kazalarında üst sıralarda yer alan ülkemiz, iş kazalarını önleyici tedbirlerde sınıfta kalmaya devam ediyor.

“KADER” DEĞİL İHMAL…”
08-01-2017 21:00
Google News

İş kazalarına bağlı ölümlerin yoğun olduğu ülkemizde, en fazla ihmaller ise inşaat ve elektrik direklerinde yaşanıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da iş kazalarını önleyici tedbirler ne yazık ki yetersiz kalıyor.

Yüksek inşaatlarda hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan işçiler, hayatlarını hiçe sayıyor. En afak sarsıntı ya da denge kaybında metrelerce yükseklikten yere düşme tehlikesi olan işçiler, ölümle burun buruna çalışıyor.

Ağır iş koşullarında çalışmayı “ekmek parası” ve “geçim derdi” olarak yorumlayan işçiler, tedbirsizliği ise “kader” veya “nasip” olarak yorumluyor. İş kazalarından kaynaklı ölüm ya da sakatlanmalara karşı yürütülen denetimler ise henüz yetersiz.

İş Sağlığı ve Güvenliği adı altında yürütülen çalışmalardan habersiz, 9 katlı bir inşaatın çatı katında inşaat işi yapan işçinin, objektiflere yansıyan fotoğrafı, ihmalin boyutlarını gözler önüne sermeye yetiyor.

İş tulumu ve güvenlik halatı olmadan metlerce yüksekte çalışan işçinin görüntüsü, insan canının ne kadar ucuz görüldüğünü ortaya koymaya yetiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete