SİYASET

“Kaderimizi etkileyecek seçim…”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Batman Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

“Kaderimizi etkileyecek seçim…”
21-04-2023 13:31
21-04-2023 13:34
Google News

"BU SEÇİM AYNI ZAMANDA BİR REFERANDUM"

Turgut Özal Bulvarı'nda bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Babacan "Bu seçim doğudan batıda, kuzeyden güneye tüm Türkiye kazanacak. Bu seçime tek bir oyun dahi zayi olmaması için tek liste ile giriyoruz. Tüm Türkiye'de hep beraber ortak listelerde birleşe birleşe kazanacağız. Bu seçimi referandum olarak görmeliyiz. Bütün kaderimizi etkileyecek bir referandum olacak bu seçim. Otoriterlik mi, demokrasi mi? Tek akıl mı ortak akıl mı? Kriz mi huzur mu? Baskı mı özgürlük mü? Keyfilik mi hukuk mu? Kayyumlar mı yoksa seçtiğiniz oylarla göreve gelenler mi? 14 Mayıs, tüm bunları seçeceğimiz bir gün olacak. 14 Mayıs'ta karşınıza 2 sandık gelecek. İnşallah ilk sandıkta Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu açık ara seçimi kazanacak. İkinci sandıkta da meclis seçimi var. İnşallah Millet İttifakı olarak çoğunluğu kazanacağız” dedi.

"ERDOĞAN SÖZÜNDEN DÖNDÜ"

Geçmişte AK Partiye gönül vermiş insanların kapısının çalınması gerektiğini belirten Babacan “Sizin sesiniz olan, derdinizle ilgilenen parti değişti artık. 28 Şubatçılarla kol kola gezmeye başladılar demeliyiz. Bütün servetim bu yüzük diyen Erdoğan sözünden döndü, etrafındaki üç beş kişi de servetine servet kattı diye anlatmalıyız. Bu yoksulluk, yolsuzluk düzenini hep birlikte değiştirmeliyiz” dedi.

"HEDEFİMİZ TAM DEMOKRASİ"

Hedeflerinin tam demokrasi olduğunu belirten Babacan “Bizim hedefimiz tam demokrasi. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes, Sünni, Alevi hiç fark etmez. Kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, herkes ama herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşıdır. Bizim hedefimiz, ülkemizde eşit vatandaşlık ilkesini hâkim kılmaktır. Bizim hedefimiz, kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı bir ülkedir” dedi.

GÜCÜMÜZ HALKTAN GELİYOR

İktidara yüklenen Babacan “Bizim elimizdeki imkânlar, iktidarınkilerle yarışamıyor. Bizim gücümüz haklılıktan geliyor. Biz haktan aldığımız güçle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"EMİN EKMEN BATMAN'IN DA MİLLETVEKİLİ OLACAK"

Mersin’dan milletvekili adayı olarak gösterilen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Ekmen’e ilişkin konuşan Babacan “DEVA Partisi olarak Batman'da bir milletvekili adayımız yok ancak başta Mersin'den adayımız olan Mehmet Emin Ekmen olmak üzere tüm milletvekillerimiz aynı zamanda Batman'ın milletvekilli olacak. Hem Mehmet Emin Ekmen ile hem diğer milletvekillerimizle Batman için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

TEŞKİLAT MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

DEVA Partisi Batman Kurucu İl Başkanı Melik Müjdeci’ye çalışmaları için teşekkür eden Babacan, Millet İttifakının ortak adayı olan Hüseyin Yaşar’a başarılar diledi.(Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete