GÜNDEM

KADIN AVUKATLAR, ŞİDDETE KARŞI “ÇÖZÜM” ÖNERDİ

Baro Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle CMUK Merkezinde basın açıklaması düzenledi.

KADIN AVUKATLAR, ŞİDDETE KARŞI “ÇÖZÜM” ÖNERDİ
25-11-2015 20:36
Google News

2015’in Ekim ayına kadar 236 kadının, erkekler tarafından öldürüldüğünü açıklayan Komisyon Sözcüsü Emine Temel, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona ermesi için yapılması gerekenleri açıkladı.

“ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLAR, BİZE BAŞVURABİLİR”

Kadına yönelik şiddet olaylarında arabuluculuk ve uzlaştırma yoluna gidilememesi için yasal düzenleme yapılmasını isteyen Temel “Kadına yönelik şiddet davalarında cezasın paraya çevrilmesi veya ertelenmesinin önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Devlet görevlileri, kadına yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamalı, cinsiyet temelli ayrımcı politikaları önlemeyi merkezine almalıdır. Şiddete uğrayan kadınlar için konuk evleri yapılmalı, barınma süreleri uzatılmalıdır. Kadınların işgücüne katılımı, sağlık ve sosyal-kültürel hakları iyileştirilerek arttırmalıdır” dedi. Açıklamasında Batman’daki kadınlara seslenen Temel “Şiddete maruz kaldığınızda her türlü hukuki destek için bize başvurabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete