GÜNDEM

KADIN AVUKATLARDAN EBRU TEKİN AÇIKLAMASI

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi, önceki akşam Batman’da boşandığı şahıs tarafından silahla vurularak öldürülen Ebru Tekin olayına ilişkin açıklama yaptı.

KADIN AVUKATLARDAN EBRU TEKİN AÇIKLAMASI
26-08-2020 14:56
Google News

 

Açıklamada “Kadına yönelik şiddettin arttığı ve kadın cinayetlerinin durdurulamadığı günlerden geçiyoruz. Her gün bir kadının katledildiği ülkemizde bugün de Batman’da boşandığı erkek tarafından Ebru T. isimli kardeşimizin erkek şiddetti sonucu katledildiğini öğrendik. Aslında bu resmin yabancısı değiliz. Bu resimde yüzlerce kadının bakışı var. Binlerce kadının yitip giden hayatları ve hayalleri var. Ebru da fiziksel ve psikolojik şiddette maruz kalan, boşanmak isteyen ve boşandıktan sonra öldürülen yüzlerce kadınlardan sadece biriydi. İstediği tek şey şiddetsiz insanca bir yaşamdı. Ancak hayatına dair karar almak isterken katledildi. Ne yazık ki erkek şiddeti sonucu katledilen kadınlar boşanmak istedikleri için, barışma isteğini reddettikleri için, kendi hayatlarına dair karar almak isterken katlediliyor. Yasalarca her bireye tanınan haklarını kullanmak isteyen kadınlar çalışmak, okumak, evlenmek ya da boşanmak özgürce giyinmek, özgürce gezmek, özgürce konuşmak, aslında sadece yaşamak istedikleri için hunharca katlediliyorlar” denildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN
Açıklamanın devamında “2014 yılında ilk imzacı olduğumuz iç hukukumuzda uygulanması diğer devletler nezdinde taahhüt edilmiş ve Anayasamızın 90.maddesi ile uygulanması garanti altına alınmış olan İstanbul sözleşmesinin hükümlerinin yeterince uygulanmaması yetmezmiş gibi atılmış imzanın geri çekilmesi tartışılmaktadır. Kadın cinayetlerinde koruyucu ve önleyici önlemler artırılmadığı sürece kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini bir kez daha lanetliyoruz. bir kadının daha cinayete kurban gitmemesi için İstanbul Sözleşmesini tartışmayı değil aslında yıllardır uygulanmayan sözleşmenin gereklerinin eksiksiz bir biçimde yerine getirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Batman Barosu Kadın Hakları merkezi olarak kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyoruz. Kadına Yönelik şiddetti meşrulaştıran tüm zihniyetlerle mücadele edeceğiz” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete