SİYASET

KADIN BAKANA “KADIN CİNAYETLERİNİ” SORDU

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

KADIN BAKANA “KADIN CİNAYETLERİNİ” SORDU
27-11-2015 18:48
Google News

 “KATİLLER, HAFİFLETİCİ CEZA İLE KORUNUYOR”

Batmanlı Hilal G.’nin İstanbul’da eski sevgilisi tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Becerikli “2015 yılının ilk 10 ayında 255 kadın, erkekler tarafından katledilmiştir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde 21 yaşındaki Hilal G. bir erkek tarafından katledilmiştir. Ancak son 5 yılda yaklaşık 1200 kadın (eski) eşi veya sevgilisi, babası, oğlu ve erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Kadına yönelik erkek şiddeti karşısında hukuk sisteminin yetersizlikleri yanında maalesef gereken yaptırımları da uygulamadığı, katillerin hafifletici nedenlerle ceza almaktan koruduğu görülmektedir. Kadına yönelik şiddetin sadece cezai yaptırımlarla önlenemeyeceği ortadadır. Ancak cezasızlık asla kabul edilemez” dedi.

“KADINLARI KORUMAK İÇİN HANGİ ÖNLEMLERİ ALIYORSUNUZ?”

Milletvekili Becerikli, Bakan Ramazanoğlu’na yönelttiği soru önergesinde “Hükümetinizin kadın karşıtı söylemlerini, bakanlık ve bir kadın olarak sahipleniyor musunuz? Kadın cinayet ve şiddet vakalarının artışında “ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyen bir başbakanın, “kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek” diyen bir Maliye Bakanının, “kadınlar için tek kariyer annelik” diyen bir sağlık bakanının, “tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum” diyen bir milletvekilinin sözlerinin etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? TRT ses sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı evlilik teklifini reddetti gerekçesiyle öldüren Orhan Munis’i "Aşırı seviyordu, kızgınlığından vurdu" diyerek ağır ceza almaktan kurtaran hukuk sisteminin kadın cinayetlerini önlemek için caydırıcı olabileceğine inanıyor musunuz? 2002–2015 yılları arasında erkek şiddeti neticesinde hayatını kaybeden kadın sayısı kaçtır? Bu kadınların katillerinden kaçı ceza almıştır, hangi cezalar verilmiştir? Katledilen kadınlardan kaçı öldürülmeden önce emniyet veya yargı birimlerine başvurmuştur? Ne tür önlemler alınmıştır?” sorularına yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete