HALKIN SESİ

KADIN KADIN'IN DÜŞMANI!

KADIN KADIN'IN DÜŞMANI!

KADIN KADIN'IN DÜŞMANI!
21-08-2020 14:06
Google News


Merhaba kıymetli dostlarım, ben aranıza yeni katıldım. Bir kaç kelam ile sözlerime başlamak isterim. Günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan biri kadına yönelik şiddet. 
Geçmişten günümüze kadar gelen gizli ve büyük bir sorundur kadına yönelik şiddet. Yeni yeni kadınlarımız birlik olup ses çıkarmaya başladı. Lakin ne fayda! Sen kadınsın otur oturduğun yerde diyenleri mi ararsınız? Yoksa o saatte orda ne işin var mı diyenleri mi? Görmekten bıkmadık. Geçmişte töre adında birçok kadınımız katledildi. Çocuk yaşta gelin olanları saymıyorum bile. Bizim coğrafyamızda yaşayan her kadın 15 - 16 yaşında evlenmeye başlamıştır. Her birimizin annesi genel olarak bu yaşta babalarımızla evlenmiştir. Geneli ise akraba evliliği, ne acı değil mi? Çocuksun oyun oynaman gerekirken bebek büyütüyorsun. Günümüzde ne kadar Çocuk evliliği azalmışsa bile gizli gizli yapılanlar var. Dokunmayın çocuklarımızın hayallerine, bedenlerine. 
Gel gelelim namus kavramına, namus ne sizce bekaret mi? Yoksa bir insanın yüreği mi?
Unutmayın sevgili dostlar, kadın bir araç değil. Kadın bir insandır, rahminden düşen herkeste bir insanoğlu. Benim üzüldüğüm nokta ne biliyor musunuz? Kadın tecavüze uğrayıp öldürülüyor. Kadının biri ordan çıkıp; "orda ne işi vardı, O kadar kısa giyinmeseydi, fingirdeyeceğine evinde oturmayı, vb." Sözleri diyen birçok kadına rastladım. Bunun ardından ben kadınlığımdan ve insanlığımdan utandım. 
Burdan böyle düşünen öncelikle hem cinslerime ve bütün insanım diyen varlıklara sesleniyorum;
Kadın, düşünce özgürlüğü olan hür bir varlıktır. İstediği gibi giyinip gezebilir. İstediği işi yapabilir, istediği gibi çocuklarını yetiştirebilir, kısacası istediğini yaşayabilir. Buna dil uzatma hakkınız yok. Sizde bir anne, baba ,kardeş, abi ve ablasınız. Bir gün bu yaşanılanlar sizinde başınıza gelebilir. Sizde bu duyguları tadabilirsiniz. 
Kınamayın ki kınanacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bir insanın isteği dışında ona zoraki bir takım şeyleri yaptırıp canına kast edemezsiniz. Bir sözü söylemeden önce bin kere düşünün aynısını bende yaşarsam ne yaparım düşüncesine girerek çıksın ağzınızdan sözcükler. Sevgili kadın dostlarım, kadınlarımıza sahip çıkın, çıkın ki yalnız olmadıklarını görsünler. 
Yüreğinize iyi bakın insan kalabilsin yüreğiniz. 
Sağlıcakla kalın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete