SPOR

Kadın Karting Şampiyonu Öztoprak, Kadınlara Otomobil Sporlarını Aşılamak İstiyor

Adana'da özel bir hastanede başhekim direktör asistanı olarak görev yapan ve aynı zamanda TOSFED Adana İl Temsilcisi olan Şendağ Öztoprak, 15 yılda birçok karting yarışında başarı elde etti. Şimdi ise kadınlara otomobil sporlarını sevdirmek için çalışmalar yapıyor.

Kadın Karting Şampiyonu Öztoprak, Kadınlara Otomobil Sporlarını Aşılamak İstiyor
07-03-2024 12:10
Google News

Adana'da özel bir hastanede başhekim direktör asistanı olarak görev yapan ve aynı zamanda TOSFED Adana İl Temsilcisi olan Şendağ Öztoprak, 2009'da başladığı karting yarışlarına kadınlar kategorisinde başlayıp erkeklerle yarışarak birçok derece elde etti. Öztoprak, kadınlara otomobil sporlarını sevdirmek ve onlara fırsatlar yaratmak için çalışmalar yapıyor.

Kendisi de otomobil sporlarında başarılar elde eden Öztoprak, Adana'da kadın sporcu sayısını arttırmayı hedefliyor ve bunun için ilk adım olarak bir yarış pisti açmayı planlıyor. Öztoprak, "İlk öğrencilerim kesinlikle kadın olacak. Adana'da kartingde ve diğer branşlarda kadın sporcu sayısını arttırmak istiyorum. Eminim ki bir sürü başarılı kadınımız vardır. Bunu inşallah pistimiz olduktan sonra herkes görecektir. " şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete