GÜNDEM

KADIN KOOPERATİFLERİ İÇİN VALİ’DEN TALİMAT

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla yurt geneli yürütülecek olan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi projesi kapsamında ilimizde yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

KADIN KOOPERATİFLERİ İÇİN VALİ’DEN TALİMAT
18-06-2021 13:15
BATMAN
Google News

VALİ, BİRİM MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPTI

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Şahin’in Eşi Ebru Şahin, Kaymakamlar, Belediye Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Tarım ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, ÇATOM ve ADEM yetkilileri ile STK’ların kadın yöneticileri de katıldı.

AĞUSTOS AYINA KADAR TAMAMLAYIN

Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilimiz merkez ve ilçelerinde kadın kooperatiflerinin kurulmasında rol oynayacak kurum ve kuruluşlar belirlenerek bu konuda yürütülecek çalışmalar görüşüldü. Kadın Kooperatiflerinin Ağustos Ayı başına kadar kurulması konusunda ilgililere talimat veren Vali Şahin “Kooperatiflerin kurulması ile işimiz bitmeyecek, bu kooperatiflerin aktif bir şekilde çalışmasını da sağlayacağız.  Kadınlarımıza gereken bütün desteği vereceğiz. İlimizde bulunan Aile Destek Merkezleri, ÇATOM’lar, Belediyenin Kadın ve Aile Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz kadın emeğini buralarda zaten organize etmişiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumların hepsini devreye sokarak, başta ilçelerde ilçe Kaymakamlarımız, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalışmalar yapılacak. Sanat sokağında satış noktaları oluşturuyoruz ve buraları da kadın kooperatiflerine satış noktası olarak tahsis edeceğiz. Kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağız” dedi.

13 KADIN KOOPERATİFİ KURULACAK

İlimizde kadın kooperatiflerinin kurulması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılmasıyla ilgili yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı neticesinde, Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 olmak üzere ilimizde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete