GÜNDEM

Kadın muhtar, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Batman’da Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, mahallesinde misafir ettiği depremzedelere, hayırseverlerin katkısıyla destek sunuyor.

Kadın muhtar, depremzedelerin yaralarını sarıyor
28-02-2023 09:00
27-02-2023 16:48
Google News

Batman’ın kadın muhtarı Türkan, deprem bölgesinden Batman'a gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu. Mahallesinde 16 aileyi misafir eden Türkan, depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit ediyor. Tespit edilen eksiklerin giderilmesi için vatandaşlarla omuz omuza çalışan Türkan, hayırseverlerle depremzedeler arasında gönül köprüsü oldu. Türkan, yaşanan depremlerin ardından Batman'a 12 bini aşkın depremzedenin geldiğini belirterek “Depremzedelerimizle birebir görüştük. Ev ihtiyacı olanlara ev bulduk. Beyaz eşya ihtiyacı olanlara beyaz eşya temin ettik. Gıda ihtiyacı olanlara gıda temin ettik. Hasta depremzedelerimize ilaç ulaştırdık” dedi. Türkan, hayırseverler, akrabalar, dostlar ve komşular aracılığıyla temin edilen yardımları depremzedelere ulaştırdıklarını aktardı.

"YARALARINA DERMAN OLANA KADAR DESTEKLERİMİZ SÜRECEK"

Mahalledeki bazı kadınların yaptıkları tandır ekmeğini depremzedelere ikram ettiğini anlatan Türkan “Mahallemizde bir hayırsever vatandaşımız iki katlı evini depremzede ailelere tahsis etti. Hürriyet Mahallesi'nde bulunan boş bir eve Malatya'dan gelen bir depremzedemizi yerleştirdik. Mahalle sakinleri olarak beyaz eşya ve mobilya toplayarak bu evleri döşedik. Batman olarak bizler de 2006'da sel felaketini yaşadık. Bu hassasiyetle depremzedelerin yarasını sarmaya çalışıyoruz. Yardımlarımızı gönülden ve el birliğiyle yapıyoruz. Yaralarına derman olana kadar, kendi ayakları üzerinde durana kadar onlara desteklerimiz sürecek” dedi.

"MAHALLE MUHTARIMIZIN YARDIMIYLA İHTİYAÇLARIMIZ KARŞILANDI"

Hatay'ın İskenderun İlçesindeki evleri depremde ağır hasar gören ve Batman'a gelen Birgül Yavuz, kentte kardeşinin yanına sığındığını belirterek “Büyük bir felaketti. Bu şekilde kurtulacağımızı bile beklemiyorduk. Saniyelerle binadan kurtulduk. Mahalle muhtarımızın yardımıyla ihtiyaçlarımız karşılandı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete