GÜNDEM

“KADIN MUHTARLARIN SAYISI ARTMALI”

Batman Merkez’in tek kadın muhtarı Fatma Türkan, kentte kadın muhtar sayısının artmasından yana. 31 Mart Seçimleri’nde Sağlık Mahallesi Muhtarlığına seçilen Türkan, mahallelerin kadın muhtarlarla sorunsuz hale gelebileceğine dikkat çekti.

“KADIN MUHTARLARIN SAYISI ARTMALI”
07-10-2019 19:08
Google News

 

25 KADIN ADAY ÇIKTI, KEŞKE HEPSİ MUHTAR OLABİLSEYDİ
Kadınların mahalle ve sokaklara daha fazla hâkim olduğunu belirten Türkan “31 Mart’ta, mahallemizde, her görüşten insanın, özellikle bütün kadınların destek ve oyları ile muhtarlığa seçildim. 31 Mart’ta Batman Merkezde ilk defa kadınlar muhtar adayı oldu. 25 kadın aday çıktı. Seçilen sadece ben oldum. Bütün kadınların muhtar seçilmesini isterdim” dedi.
TALEPLERİMİZ ÇOK ÇABUK YERİNE GETİRİLİYOR
Seçildiği günden bu yana mahallesinde yaptığı çalışmalardan bahseden Muhtar Fatma Türkan “Bugüne kadar aydınlatılmamış sokaklara aydınlatma direkleri ve lambalarının kurulmasını sağladım. Çöp aracı girmeyen sokaklara mini çöp aracının yönlendirilmesini sağladım. Uzun yıllardır asfaltlanmayan ve çukurlarla dolu sokaklarımızda şimdi asfalt ve kilit taşı döşeme çalışması yapılıyor. Uyuşturucu bağımlılarının kullandığı 2 metruk binayı yıktırdım. İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımları ulaştırdım. Kimsesiz yaşlı vatandaşlarımızın biriken elektrik faturalarının ödenmesini sağladım. Mahalle kadınlarıyla, sokakların temizliğine ilişkin görüşmeler yaptım. Mahallemizde taziye evi yok. Uzak semtlerde taziye yapmak epey zor oluyor. Bu yüzden arsa temin ettim, taziye evi projesini çizdirdim, bugün yarın temel atacağız. Sokak ortalarında duran direklerin kaldırılmasını sağladım. Kazalara davetiye çıkaran yollara yaya çizgileri ve tümsekler yaptırdım. Kitapsever gençlerle sokaklarımızda çöp toplayıp kitap okuyarak farkındalık çalışması yaptık. Kurumlardan taleplerimiz çok çabuk yerine getiriliyor. Bu yüzden Valilik, Belediye, Dicle Elektrik Şirketi, Telekom Müdürlüklerine teşekkür ediyorum” dedi.
 

YAPACAKLARIM VAR
6 çocuk annesi Fatma Türkan “Mahallemize taziye evi yaptıktan sonra ilk işim, içinde yeşil alan, oyun alanı, halı saha ve spor aletleri bulunan bir park yaptırmak olacak. Belediye, bu talebimi olumlu karşıladı. Mahallemize okul lazım. İlk ve ortaokul yaptırmak istiyorum. Kadınların hem kurs görüp hem para kazanabileceği bir ÇATOM ya da ADEM yaptırmak istiyorum. Sayın Valimiz bu taleplerime sıcak baktı. Mahallemizin camisi yok. Cami yaptırmak istiyorum. Mahallemizi ağaçlandırmak istiyorum. Sokak hayvanları için küçük yuvalar yaptırmak istiyorum. İhtiyaç sahibi ailelerimize kalıcı yardım ve destek sağlamak, işsiz gençlerimize de iş imkânı sağlamak için girişimlerim olacak. En önemlisi, konu komşunun, tüm mahalle sakinlerinin yanında oluyorum, dertlerini dinliyorum, gerektiği zaman aile içi sorunlarını dahi çözmeye çalışıyorum, çözmeye de devam edeceğim” dedi. 
 

KADIN MUHTARLARIN SAYISI ARTMALI
Muhtar Fatma Türkan, kadınların mahalle ve sokaklara daha fazla hâkim olduğunu, sorunları daha hızlı tespit ederek çözüme kavuşturabildiğini, bu yüzden kentte kadın muhtar sayısının artması gerektiğini ifade etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete