GÜNDEM

KADIN ÖĞRETMEN, VELİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Jet kınama, Eğitim Sen’den geldi…

KADIN ÖĞRETMEN, VELİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ
30-05-2018 01:00
Google News

Batman TPAO 100. Yıl İlkokulu’nda görev yapan öğretmen F.B. veli tarafından şiddete uğradı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“CAN GÜVENLİĞİM YOK”

O anları gazetemize anlatan Öğretmen F.B, “İki öğrencimiz kavga etti, birinin başı kırıldı. Başı kırılan çocuğun velisi, bunu benim yaptığımı zannediyor, okula gelip bana hakaret ve tehditler savurdu. Evime gittikten sonra tekrar aradı. Darp raporu aldığını söyledi, şikâyet edeceğim dedi. Bana, eşin polis mi diye sordu? Evet dedim. O zaman cesedini göndereceğim sana dedi. Can güvenliğim yok. Gerekli yerlere müracaat ettim, şikayetçi oldum” dedi.

EĞİTİM SEN’DEN JET KINAMA; ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYIN

Eğitim Sen Batman Şubesi, öğretmene şiddet olayı ile ilgili alelacele basın toplantısı düzenledi. Toplantıya şiddete uğrayan Öğretmen F.B. de katıldı. Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Fehmiye Baskın, “Okullarımızda psikolojik ve fiziki saldırılar giderek artıyor. Okullarımızın birer şiddet yuvası haline gelmesinde öğretmenlik mesleğini rencide eden açıklamaların, her fırsatta şiddet ve nefret dilini kullanan siyasetçilerin sorumluluğu var. Hayatımızın her alanında, evde, sokakta, iş yerlerinde sık sık karşıya kaldığımız şiddet, okullarımızı da çepeçevre kuşattı, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getirdi. Yetkililere sesleniyoruz, can güvenliğimizin olmadığı yerde görevimizi yapamayız. İş yerlerimizin güvenliği sağlanmalı, eğitimciyi itibarsızlaştıran söylemlerden vazgeçilmelidir “dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete